14.3 C
Amposta

Agricultura habilita 23 punts a l’Ebre per votar electrònicament a les eleccions agràries 2021

Es faran el 25 i 26 de març i estan cridats a participar-hi 2.433 professionals dels sectors agrari, ramader i forestal de es Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura ha presentat l’operatiu de les primeres eleccions agràries que és faran per vot electrònic i que tindran lloc els dies 25 i 26 de març. El vot electrònic es podrà fer de manera remota o presencial en algun dels 209 punts d’assistència habilitats, 23 dels quals a les Terres de l’Ebre. Les eleccions determinaran la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries als òrgans col·legiats de l’Administració els pròxims cinc anys. Estan cridats a participar-hi 20.609 professionals, entre persones físiques i jurídiques, 2.433 dels quals de les Terres de l’Ebre, i hi concorren les candidatures d’Unió de Pagesos, JARC, Asaja i UPA. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat la seguretat del vot electrònic i ha dit que pretén afavorir la participació.

La consellera Jordà ha posat de relleu la “complexitat” que suposa posar un marxa unes eleccions en què només es podrà votar electrònicament i ha ressaltat que el sistema amb què ha treballat Agricultura per fer-ho possible assegura “totes les garanties democràtiques i per evitar qualsevol intent de frau”.

Les persones físiques podran emetre el vot per mitjans electrònics de forma remota, des de qualsevol lloc, o bé de forma presencial en algun dels punts de suport per emetre el vot electrònic on funcionaris del departament ajudaran a emetre el vot electrònic a aquelles persones que tinguin dificultats per fer-ho de manera remota. En canvi, les persones jurídiques hauran d’exercir el vot electrònic en la modalitat de forma remota amb el certificat electrònic qualificat del seu representant.

La votació començarà el dijous 25 a les 9 hores i seguirà fins a les 24 hores per mitjans electrònics de manera remota. Alhora, Agricultura ha habilitat 209 punts d’assistència al vot electrònic, distribuïts arreu del país, 23 dels quals a l’Ebre, que estaran oberts de les 9 a les 18 hores per a aquells electors que optin per exercir el vot electrònic en algun d’aquests punts. El 26 de març serà el darrer dia de votació i només es podrà fer per mitjans electrònics presencialment en 69 punts d’assistència (8 a l’Ebre), de 9 a 18 hores.

Els punts d’assistència a la votació electrònica s’han distribuït arreu de Catalunya segons el nombre d’electors de cada comarca. Aquests espais estan emplaçats en seus del Departament d’Agricultura, en ajuntaments i en Punts TIC. Jordà ha explicat que aquests punts per a la votació electrònica presencial s’han establert aplicant un criteri de distància entre el domicili de l’elector i el punt d’acompanyament a la votació de manera que la durada del desplaçament necessari no requereixi més de 20 minuts.

La demarcació de Barcelona comptarà amb 13 punts d’assistència per votar electrònicament; la Catalunya Central, amb 30; la vegueria de Lleida en tindrà 58; 30 punts més s’ubicaran a les comarques de Girona; la demarcació de Tarragona comptarà amb 22 punts d’assistència; les Terres de l’Ebre, amb 23; 12, la vegueria del Penedès, i l’Alt Pirineu i l’Aran tindrà 21 punts.

25.609 electors cridats a votar

El 25 i 26 de març estan cridats a votar els 20.609 electors, dels quals 18.022 corresponen a persones físiques, i 2.587 a persones jurídiques. Del total dels electors que integren el cens, 1.365 s’ubiquen a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran; 1.084, a Barcelona; 1.123, a la vegueria del Penedès; 2.588, a la Catalunya Central; 2.548, a les comarques de Girona; 7.832, a la vegueria de Lleida; 1.636, a la de Tarragona, i 2.433, a les Terres de l’Ebre. En el cens hi figuren persones electores a 895 municipis dels 947 de Catalunya (el 94,5%). El municipi amb més electors és Lleida, amb 517, seguit d’Alcarràs (Segrià), amb 428, i Batea (Terra Alta), amb 243.

En les eleccions agràries 2021, es presenten quatre candidatures. Es tracta d’Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (Asaja) i Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

Les eleccions agràries determinen la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries als òrgans col·legiats de l’Administració, com ara la Taula Agrària, les Taules Sectorials (de la fruita, de la flor i planta Ornamental o de l’oli), el Consell Català de l’Alimentació, el Consell de Caça de Catalunya i les Juntes Consultives de les Reserves Nacionals de Caça, entre d’altres, per als pròxims cinc anys. La representativitat s’establirà a partir del percentatge de vots obtinguts per cada candidatura. El percentatge necessari per adquirir la condició d’organització professional representativa és del 15% dels vots vàlids emesos en les eleccions.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -