14.3 C
Amposta

Adam Tomàs nega les acusacions d’adjudicació irregular i acusa a l’oposició d’electoralisme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha certificat la legalitat de les adjudicacions municipals efectuades des del passat 2018 a entitats de la xarxa de Plataforma Educativa. El grup municipal del PDeCAT ha presentat, al ple d’aquest vespre, una moció reclamant que s’aclareixin “dubtes” sobre les contractacions arran de les investigacions judicials i de l’Oficina Antifrau a les adjudicacions efectuades a fundacions d’aquesta xarxa per part de l’exdirector de la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo. Tomàs ha remarcat que els contractes signats amb les fundacions Gentis, Astres així com Família i Infància han superat el preceptiu concurs públic i han estat les úniques que optaven a prestar els serveis. Retreu al PDeCAT que ho utilitzin com a arma electoralista contra la seva figura i els ha convidat a denunciar el cas si en tenen indicis.

La moció del PDECAT fa referència als contractes que el consistori va subscriure per a la gestió del servei socioeducatiu no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies (SIS) per a l’any 2018, adjudicat a la Fundació Privada Gentis per 131.000 euros; el mateix servei per aquest any 2019, per 137.200 euros, a la Fundació Infància i Família; així com el contracte per cinc anys dels serveis de neteja viària i manteniment dels espais verdes del parc dels Xiribecs i del Camí de Sirga, que es va endur la Fundació Privada Astres.

Les tres entitats formen part de la xarxa de Plataforma Educativa. Gentis, de fet, apareix com una de les fundacions a les quals l’exdirector general de la DGAIA hauria adjudicat directament, de forma suposadament irregular, cinc contractes de serveis, fets que està investigant un jutjat. Anteriorment, Calvo havia treballat per la Fundació Plataforma Educativa, a la qual hauria retornat poc després de dimitir del càrrec públic l’estiu de 2017. D’aquesta mateixa fundació n’és directora executiva l’exconsellera d’Educació Marta Cid, exregidora i excap de llista d’ERC a Amposta durant anys, que al mateix temps dirigeix també la Fundació Privada Gentis i és responsable de la Fundació Astres.

Tomàs ha subratllat en la roda de premsa prèvia al ple que les tres adjudicacions van ser “correctes” i van seguir els procediments preceptius de concurs públic i de licitació. Considera que la relació contractual del consistori amb les tres fundacions és “irreprotxable”: “hi ha una secretària i una interventora que validen tot el que fem”. També ha recordat que en el cas dels tres contractes únicament es van presentar al concurs les fundacions esmentades. En aquest sentit, ha reptat els exconvergents a posar en dubte els convenis locals amb altres entitats, com Pimec i Càritas, que tenen acords amb altres institucions que estan sent també investigats.

L’alcalde s’ha mostrat convençut que la moció convergent forma part d’una estratègia per erosionar la seva figura en període preelectoral, ha recordat els casos de corrupció de la formació i els ha reclamat que treballin des de la “presumpció d’innocència i no la de culpabilitat”. Finalment, ha animat el PDeCAT a denunciar el cas als jutjats si té indicis de qualsevol actuació irregular en aquest sentit.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -