14.3 C
Amposta

Activitats a dojo durant la setmana del World Mobile Congress a la Ribera d’Ebre

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Dins l’entorn de Mobile World Congress de Barcelona, enguany és el primer any que descentralitzen els llocs on es fan activitats i en fan a 5 llocs: una d’elles és a Ribera d’Ebre.

A continuació et recomanem algunes activitats, però aquí pots consultar tot el programa:

https://mweek.com/ca/programa/ribera-debre/

Ruta Instagram Points de la Ribera d’Ebre

L’activitat busca que els usuaris d’Instagram passegin per la Ribera d’Ebre seguint els punts marcats per la ruta. S’instal·laran diferents senyals Instagram points en diversos llocs amb vistes panoràmiques emblemàtiques de la Ribera d’Ebre, a partir de les imatges que ja es troben fotografiades en el compte d’Instagram @Riberadebreturisme gestionat per l’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’objectiu és que els visitants puguin situar-se i fer les mateixes fotos quan visitin la comarca. Amb aquesta iniciativa és busca també fer un ús de caire turístic del telèfon mòbil a través d’Instagram i la resta de xarxes socials, a partir d’ imatges dels actius més importants de la comarca.

Mòbils retro: conèixer com eren els primers telèfons

L’activitat busca realitzar una exposició que mostri diferents models de telèfons mòbils des dels inicis de l’aparició  dels primers aparells a finals dels anys 90. Cada telèfon tindrà una petita fitxa on s’explicarà la marca, model i any aproximat d’aparició al mercat. A més, es prepararan unes preguntes relacionades amb els models i la informació de les fitxes perquè els visitants les omplin durant la visita i les respostes les dipositin en una urna. Entre totes les participacions encertades es sortejarà una experiència de navegació en piragua pel riu Ebre.

Imatges de la Ribera d’Ebre Pixel Art

L’activitat busca mostrar la tècnica del Pixel art en diferents imatges de llocs representatius de la comarca de la Ribera d’Ebre. El Pixel Art és una forma d’art digital, creat per ordinador a partir de l’ús de programari d’imatges rasteritzades, on les imatges són editades a nivell de píxel.  Els gràfics en la majoria de videojocs per a PC antics (o relativament limitats), videoconsoles, calculadores gràfiques o videojocs de mòbil són en la seua majoria pixel art.  Es realitzarà una exposició amb totes les imatges tractades en aquesta tècnica, on s’explicaran els passos realitzats perquè tothom pugui aprendre a realitzar-la.

CoEbreLAB: espai d’innovació social, digital i col•laborativa

Coincidint amb la Mobile Week Catalunya, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre obrirà un nou espai públic que funcionarà com a laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori. CoEbreLab té dos vessants estratègiques: “CO” de comunitat, ja que es basarà en una filosofia de treball col·laborativa, on la Ribera aporta l’experiència, la metodologia i el coneixement del projecte del Coworking Rural dels darrers anys; i “LAB” de laboratori, com a eina de testeig i experimentació d’iniciatives amb impacte posterior al territori. Es realiltzarà una taula de presentació dels objectius del projecte i es realitzarà una activitat de co-creació amb els dinamitzadors d’espais de coworking i diferents coworkers de les Terres de l’Ebre.

L’empresa intel•ligent i la Societat Digital

Es parla molt de la digitalització, de la intel·ligència artificial, del valor de les dades, dels nous mecanismes per interactuar amb les màquines, etc. però, com això afecta a la nostra societat, a les empreses i al nostre futur més immediat? perillen els nostres llocs de treball? o bé podem treure’n una avantatge competitiva? Benvinguts a la nova era de la intel·ligència! L’empresa intel·ligent utilitza aplicacions de negoci de núvol per ser capaç de predir i afrontar desafiaments de negoci proactivament. Les empreses intel·ligents tenen més probabilitats de poder assolir els seus objectius digitals, capacitar els clients i empleats, i innovar amb una visió del sector basada en el millor de les persones i les màquines.

Sectors tan diversos com serveis financers, Sanitat, comerç minorista o fabricació, estan adaptant-se i reinventant-se com empreses intel·ligents per guanyar avantatge competitiu, satisfer als clients, atreure i retenir els millors talents. I molt més. Com ho fan? Parlarem de tecnologia, disrupció i com aquesta s’està introduint a les ciutats, a les llars, als cotxes, a tot el que ens envolta. Ens ha canviat els nostres hàbits i ens els millora, però també fins a quin punt les dades que produïm estan gestionades de forma ètica dins del món Digital? on es troben els límits i com cal actuar.

SomInternet.cat: xarxa de comuns d’Internet

SomInternet.cat, associació d’usuari de les Terres de l’Ebre (AUGUTE) nascuda l’any 2012, que a partir de la seua xarxa de comuns ofereixen als seus associats serveis de connexió a Internet en diferents municipis ebrencs. A més, participaran diferents responsables polítics i tècnics dels ajuntaments amb qui tenen convenis de col·laboració signats per extendre la seua xarxa, i explicaran que cal fer perquè nous ajuntaments s’incorporin a aquesta. Entre els projectes que exposaran hi haurà: la creació d’una xarxa que comparteix amb els socis la connexió a Internet amb fibra òptica, el diferents serveis d’accés a Internet pels socis, a través d’una connexió de fibra òptica que es fa arribar mitjançant enllaços WIFI de curta distància, garantint d’aquesta manera l’eficiència i velocitat de la connexió, realització de cursos d’introducció a Guifi.net, Linux i programari lliure, així com xerrades, tallers i jornades sobre diversos aspectes tecnològics d’àmbit local.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -