14.3 C
Amposta

A la llum missatges on apareixen Lluís Salvadó i Sus Martí

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Diversos mitjans de comunicació recullen avui dilluns, 10 de juny, comunicacions personals del rapitenc Lluís Salvadó, i de l’ampostina Sus Martí, dos càrrecs destacats de la direcció nacional d’Esquerra Republicana, la qual cosa els converteix en protagonistes de l’actualitat. Concretament es filtren parts d’un informe de la guàrdia civil, entregat al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, amb el que comentaven en alguns grups privats de WhatsApp.

Fruit d’aquest nova campanya incriminatòria El Confidencial es refereix a Sus Martí com a secretària d’organització d’ERC (quan en realitat és un càrrec tècnic), atribuint-li que en un grup de WhatsApp datat el 15 de setembre de 2017 explicava que havia parlat amb un mosso d’esquadra, i que aquest li havia dit que durant la celebració del referèndum “ho passarem bé“. Una afirmació que el diari madrileny aprofita per dir que això demostra que els mossos d’esquadra tenien decidit “posar-se de perfil el dia de la votació”.

Aquest diari digital acompanya aquest “nou informe de la guàrdia civil” amb el que serien parts d’una còpia de l’informe de la guàrdia civil, on no s’identifica ni el cos ni els agents, ni cap registre d’entrada, però que si fa referència a 3 grups de WhatsApp. Un anomenat “Patacons” format per 6 persones (totes elles amb els cognoms Salvadó i Carcellé; un altre anomenat “Quedem?“, amb Lluís Salvadó i Sus Martí, i 6 persones més; i un tercer format per 10 persones titulat “Info municipals“.

El préstec de la Xina

La filtració als mitjans de comunicació és avui massiva perquè el tema s’ha distribuït per mitjà de les agències. Així, l’agència Europa Press, fent referència a la informació confiscada a l’ex-Secretari d’Hisenda Lluís Salvadó, destaca que la Generalitat tenia previst presentar a Catalunya com un Estat davant el govern xinès, per negociar un préstec de fins a 11.000 milions d’euros amb el qual volia crear el futur banc central català.

Una dada inclosa a l’informe que la Guàrdia Civil ha aportat al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum l’1 d’octubre de 2017, extraient dades d’un llapis confiscat a Salvadó, processat per aquest jutjat.

Font: ebredigital.cat

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -