14.3 C
Amposta

7,5 MEUR per a programes de sostenibilitat turística a Deltebre, Tossa de Mar i Mont-roig del Camp

Actualment hi ha dos programes en marxa a Torroella de Montgrí i a la Val d'Aran per valor de 6 milions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els municipis de Tossa de Mar (Selva), Deltebre (Baix Ebre) i Mont-roig del Camp (Baix Camp) rebran 7,5 milions d’euros per desenvolupar projectes en el marc de la convocatòria ordinària del Programa de Plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022. Els diners els aporten la Generalitat (2,7 milions), les entitats locals executores dels plans (2,7 milions) i la Secretaria d’Estat de Turisme (2,1 milions). L’objectiu és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial. També donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

La valoració que ha fet la Direcció General de Turisme per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels quatre eixos que marcaven les bases, la transició verda i sostenible, l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat.

El programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) es convoca amb caràcter anual des de l’any 2020. La pròxima convocatòria ordinària està prevista per a l’any 2023.

Actualment estan en desenvolupament dos plans d’aquest tipus a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i a la comarca de la Val d’Aran, amb una inversió global de poc més de sis milions d’euros.

1,2 MEUR a Tossa de Mar

Dels 7,1 MEUR que es repartiran als diferents ajuntaments, 1,2 serà per a Tossa de Mar. En aquest cas, Ajuntament, Estat i Generalitat posaran 418.282 euros cada una d’elles en els propers dos anys. La partida més important que tindrà el municipi gironí serà la renovació del Museu Municipal. En aquest cas s’invertiran 586.869 euros per adequar l’equipament i incloure’l a la Xarxa de Museus de la demarcació.

Per altra banda, el consistori millorarà el camí de ronda en el sector de Porto Pi (329.873 euros) el 2024. Pel proper 2023 l’ajuntament destinarà 124.000 euros en instal·lar il·luminació ornamental eficient a la vil·la romana, la casa de cultura i Casa Acerbi.

El projecte també preveu crear un pla digital intel·ligent per controlar l’aforament i mobilitat dins del municipi (52.245€), planificar la pacificació i la mobilitat accessible a l’avinguda Pelegrí (18.000€), dotar de contingut digital el Museu de la Dona (7.533€) i renovar la senyalització turística (52.325€).

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -