14.3 C
Amposta

47 professionals de mitjans de comunicació ebrencs,  a favor de ‘cooperar’ perquè dona més visibilitat a l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de 46 professionals que treballen en diferents mitjans de comunicació de les Terres de l’Ebre han subscrit i han fet públic un manifest -presentat com a ‘Pronunciament de professionals’-, en el qual aposten per “la cooperació i la col·laboració’, com les millors receptes per competir dins del sector dels mitjans de comunicació. Un comunicat que surt al pas d’una campanya de desprestigi iniciada la setmana passada per part d’un mitjà de comunicació (al que no es cita), que fa fer públiques una sèrie d’informacions amb la intenció de posicionar-se front del seu principal competidor,  la TV local Canal Terres de l’Ebre.

El més rellevant d’aquest manifest és que el subscriuen col·lectivament i a títol personal, treballadors i directius d’un total de quatre empreses diferents (algunes vinculades i altres no), les quals gestionen fins a nou mitjans de comunicació diferents (incloent quatre digitals integrats), i que treballen des de diferents seus socials. És el primer cop que fa públic un manifest d’aquestes característiques.

El manifest es posiciona en contra de les campanyes de desprestigi, situa com a prioritat dels mitjans la defensa del servei públic (que tenen dret a rebre “els ciutadans i els municipis” per part dels prestadors, “sense discriminacions”); i apel.la a superar els conflictes des de posicions constructives.

En aquest sentit es recorda que la història recent dels mitjans ebrencs s’ha construït amb acords i sacrificis importants (en forma de fusions de mitjans i empreses), i posa en valor que ha estat la projecció exterior del territori, el principal beneficiari. Observa el manifest que pel davant “dels interessos o egos personals”, la cooperació en favor de les Terres de l’Ebre és sempre la millor recepta per trobar solucions.

PRONUNCIAMENT DE PROFESSIONALS

Els qui subscrivim aquest escrit treballem professionalment en diferents mitjans de comunicació, de diferents capçaleres i empreses, i en l’àmbit de les Terres de l’Ebre. Són mitjans de TV, premsa, ràdio i digitals, que tant en el passat com ara, hem sigut i som competència al mercat. Però aquesta ha estat sempre una circumstància que hem superat des de la cooperació i la col·laboració.

 Bona part dels que subscrivim aquest escrit estem vinculats a projectes que tenen, a més a més, una llarga trajectòria (i que, en el passat, han ocupat moltes altres persones). Són projectes desenvolupats en equip, i a partir de processos de fusió  i unió d’empreses i mitjans (1989, 1995, 2001 i 2013), amb els corresponents sacrificis i renúncies que comporten. En altres paraules: l’èxit acreditat l’hem aconseguit sempre a base de sumar, i mai de restar.

Així, per tant, reconeixem la faena feta per altres, i a la vegada ens felicitem, ja en el moment present, per formar part de projectes de comunicació que han evolucionat, i que ara són més sòlids i viables. Perquè així podem continuar treballant al territori, i pel territori; i perquè ho hem aconseguit a còpia de treballar molt, en tots els contextos, i sempre en les pitjors condicions (demogràfiques, econòmiques o logístiques).

Si ens agrupem resulta que sumem, a dia d’avui, a més de 40 professionals del sector, un volum certament de referència al nostre territori, la qual cosa ens responsabilitza per tal d’haver de fer públic aquest pronunciament. No fer-ho seria tant com acceptar el desprestigi que se’ns ha volgut llançar els últims dies, directament o indirecta, i no seria just.

 Així, per tant, davant l’enèsim episodi d’una campanya reiterada de despropòsits (que probablement continuarà perquè arriben sengles campanyes electorals), no podem quedar callats (tot i que ho preferiríem), en relació amb el que s’ha difós en un determinat mitjà de comunicació la setmana passada. I és davant d’això que volem afirmar el següent:

1r- Reclamem que es continuï apostant per la cooperació i la col·laboració a l’hora de resoldre els conflictes d’interessos, si aquests es produeixen, i també pel sentit comú; en lloc d’apostar per campanyes de desqualificació i desprestigi.

2n- Com a professionals reiterem que el més important a salvaguardar en l’àmbit dels mitjans és el servei públic que tenen dret a rebre els ciutadans per part dels mateixos mitjans de comunicació. És a dir, el dret a poder rebre i oferir informació basada en l’interès general, tant si són mitjans públics com privats.

 3r.- Alertem que les reiterades campanyes de desprestigi no duen enlloc, i que per contra perjudiquen i enterboleixen la tasca que com a professionals desenvolupem dia a dia. Ens neguem, per tant, a entrar en aquest joc, sent aquest el primer i únic comunicat d’aquestes característiques que difondrem col·lectivament.

4t- Subratllem que les Terres de l’Ebre (els seus ciutadans i el seu territori), per avançar en la seva cohesió territorial i el seu desenvolupament, necessiten uns mitjans de comunicació forts i solvents. Uns mitjans independents i plurals que tractin de forma igual tots els ciutadans i municipis, sense cap discriminació.

 5è- Volem fer valdre també la notable millora que ha suposat, per a la projecció exterior de les Terres de l’Ebre, l’entrada en vigor l’any 2010 de l’acord pioner entre la Xarxa de Comunicació Local i L’Ebre TV, adquirint conjuntament uns drets i deures que ara es volen esborrar, per beneficiar únicament interessos particulars. Per això lamentem de nou les campanyes de desprestigi, que de forma directa o indirecta ens afecten a tots, perquè són fruit d’una clara manipulació, i més quan existeix un acord signat que va deixar resolt el cas, l’any 2017, després d’un procés legal de mediació.

6è- Finalment, demanem i exigim que a partir d’ara es mostri sempre el màxim respecte cap al nostre treball com a professionals, i traslladem a d’altres actors (òrgans professionals, institucions, o a l’opinió pública en general) el nostre posicionament constructiu, davant les diferències que puguin coexistir.

Ens manifestem finalment, de forma reiterada, com a ferms defensors del servei públic, de l’interès general, i de la cooperació com a sistema de relació entre mitjans. Tres aspectes que han d’anar sempre per davant dels interessos i egos personals.

PROFESSIONALS QUE DONEN SUPORT AL PRONUNCIAMENT:

Michel Viñes, Dani Gutiérrez, Dídac Tomàs, Thaïs Favà, Karla Obando, Blanca Garcia, Pau Ricard Villa, Roger Font, Josep Villa, Miki Colomer, Josep Bayerri, Enric Algueró, Dani Sainz, Miquel Segarra, Leonor Bertomeu, David Castrejón, Cinta Puig, Núria Caro, Óscar Meseguer, Quique Queralt, Sara Hernández, Joan Abril, Noemí Molinero, Marina Villegas, Susanna Cases, Marga Garrido, Hilari Rodríguez, Joan Antó (Tonet), Isabel Carrasco, Jesús Ferrando, Cristóbal Tardiu, Jordi Allepuz, Joan Antó, Fran Richart, Clara Tena, Josep Rollan, Manel Ramon, Júlia Albesa, Francesc Callau, Xevi Verge, Lluïsa Bertomeu, Josep Pitarch, Víctor Montecino, Rosa Garrido, Joaquim Rambla, Josep Lluís Villa i Josep Maria Arasa.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -