14.3 C
Amposta

43 empreses del Delta diuen prou a les pernoctacions no controlades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre ha fet arribar una carta a totes les administracions locals i nacional per tal d’exigir el compliment de la legislació vigent en matèria de pernoctacions i pas de vehicles en espais naturals protegits”.

Aquesta iniciativa sorgeix arran de l’ingent volum de visitants d’aquestes darreres vacances de Setmana Santa, molts dels quals han optat per venir al delta de l’Ebre en autocaravana. L’Associació, que aplega un conjunt de 43 empreses dedicades a l’ecoturisme amb el compromís de seguir els preceptes de la Carta Europea de Turisme sostenible, està doblement preocupada per les conseqüències que l’actual càrrega de freqüentació del turisme al Delta de l’Ebre pot tenir sobre els espais naturals i sobre la imatge (negativa) que es genera com a model turístic al delta de l’Ebre. La situació de desbordament de vehicles circulant i pernoctant a les platges i espais naturals era previsible, ja que no és nova en absolut, el passat mes d’agost l’afluència de visitants va provocar un important desgavell en zones com el Trabucador, Migjorn i Eucaliptus.

En aquest sentint, tot sabent les mesures que hi han previstes per les administracions per solucionar aquests problemes, expressen el seu descontentament “per la manca d’accions immediates portades a terme per part dels organismes i entitats responsables de cara a la preservació de l’espai natural protegit del delta de l’Ebre”. Aquesta actitud, asseguren que “afavoreix l’incompliment reiterat de la normativa vigent per part dels i les visitants (vehicles que trepitgen la vegetació d’interès natural, abocament d’aigües grises a les platges… entre altres fets)”, així com les conseqüències “derivades de l’impacte de les activitats d’ús públic al medi físic i biòtic, al paisatge i al medi socioeconòmic”.

Des de l’Associació exigeixen que de “forma urgent” s’estableixi un pla d’actuació i intervenció “per garantir el compliment de la normativa actual sobre pernoctacions als espais naturals del delta de l’Ebre de forma sostinguda en el temps”. Així mateix, demanen que “les zones habilitades per les pernoctacions d’autocaravanes compleixen en la normativa establerta (higiene, residus, evitar la massificació) i no generin competència deslleial amb les empreses destinades amb aquesta finalitat”.

D’altra banda, l’Associació creu imprescindible que “es faci un estudi de capacitat de càrrega que inclogui de forma actualitzada la freqüentació turística, un càlcul actualitzat de la capacitat ecològica i social d’acollida, el grau de saturació de zones freqüentades, la capacitat d’acollida actual a partir de la metodologia del Límit de Canvi Acceptable”, i que, a més, “s’hi dediquin les mesures d’implementació que es portaran a terme, així com els recursos necessaris que ho puguin garantir”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -