14.3 C
Amposta

3.145 infants i joves participaran en 118 activitats de lleure a les Terres de l’Ebre aquest estiu

La directora general de Joventut, Laia Girós, i el director general de l'ACJ, Cesc Poch, visiten un casal a Tortosa i unes colònies a l'alberg de Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure a les Terres de l’Ebre han notificat a la Direcció General de Joventut (DGJ) un total de 118 activitats per aquest estiu fins a dia d’avui. Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-les electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 466 monitors/es i director/es de lleure, 49 persones de suport i 3.145 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (2.951 inscrits en 105 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (138 i 7 activitats), les rutes (34 i 3) i les acampades (22 i 3).

I pel que fa al lloc de realització, el Montsià és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (1.480), seguida del Baix Ebre (1.275), Ribera d’Ebre (262) i la Terra Alta (128).

Són dades que han donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Laia Girós, i el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, durant la visita a les colònies de “L’estiu és teu!” que del 4 a l’11 de juliol tenen lloc a l’alberg de Deltebre (Baix Ebre). En aquestes estades organitzades per Joventut hi participen un total 40 de nois i noies de 8 a 16 anys que hi fan diverses activitats esportives (vela, tresc, caiac o BTT) combinades amb l’aprenentatge de l’anglès mitjançant tallers i jocs.

Durant la visita, a la qual també hi ha assistit el coordinador de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Lluís Barberà, els responsables de Joventut han posat en valor les 14 beques atorgades a participants d’aquesta activitat per garantir-hi la igualtat d’oportunitats.

Prèviament, la comitiva també ha assistit al Parc dels Xiribecs d’Amposta a la presentació  del concurs per a joves cantants de trap TrapKids. Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa formatiu Youfonic -del festival de les arts sonores, visuals i digitals Eufonic-, proposa a nois i noies de 16 a 25 anys que enviïn les seves propostes de trap via Instagram per poder participar al concurs en directe que es farà durant la novena edició del festival a les Terres de l’Ebre (del 27 al 30 d’agost). L’acte ha anat a càrrec dels presentadors d’iCatKids i iCatFM Pau Guillamino i David Its Me, impulsors també del concurs.

A primera hora, els responsables de Joventut han conegut de primera mà el casal d’estiu que l’entitat de compromís social Atzavara-Arrels organitza al Casal Cívic de Tortosa. Hi participen un total de 30 nois i noies entre el 29 de juny i el 31 de juliol amb activitats de contacte amb la natura i l’entorn proper.

Al final d’aquesta la visita, Laia Girós i Cesc Poch han reconegut la tasca que hi duen a terme tres monitores i quatre persones més de suport. Els responsables de Joventut també han posat en valor l’aposta per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís comunitari i la feina del jovent participant per transformar la realitat i que, en el cas concret d’Atzavara-Arrels de Tortosa, ajuden també a garantir la igualtat d’oportunitats de les persones més vulnerables.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -