14.3 C
Amposta

3 anys després del 17-A, continua la decepció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui, 17 d’agost, es celebren 3 anys dels atemptats al passeig de Les Rambles de Barcelona. Actualment es troben a les portes del judici els tres únics supervivents de la cèl·lula terrorista sense ser acusats per delictes d’assassinat. Fet que les víctimes observen amb decepció.

Era la tarde del 17 d’agost, quan es donava per començat un atropellament massiu amb una furgoneta llogada per Younes Abouyaaqoub amb què va recórrer 800 metres a tota velocitat per les Rambles en aquell moment, plena de turistes. El resultat: 15 persones assasinades i 130, aproximadament, ferides.

Després d’aquesta primera intervenció, Abouyaaqoub va baixar de la furgoneta i va caminar fins la zona universitària de Barcelona on va apunyalar una xica per poder robar-li el cotxe i poder donar-se a la fuga. Seria increpat pels Mossos el 21 d’agost al Penedès.

Mentre passava aquest altercat, 5 terroristes més aconseguien tot tipus d’armes, d’entr les quals un ganivet i una destral per realitzar un altre massacre al passeig marítim de Cambrils. Aquests van ser tirotejats pels Mossos d’Esquadra després d’haver atropellat un altre grup de gent, un dels quals va morir, i haver apunyalat a un altre grup de 12 persones.

Tots aquests atacs van ser la prèvia del gran atemptat que portaven planejat des de feia, almenys, un any en què havien d’atacar la Sagrada Família. Per a aquest havien guardat en un habitacle d’Alcanar unes cent bombones de gas butà i entre 200 i 500 quilograms d’explosiu conegut amb el nom Madre de Satán. Aquests explosius, per efectes de la calor, van fer saltar pels aires la vivenda i van morir dos dels terroristes, d’entre els quals es trobava el líder espiritual de la cèl·lula terrorista que va començar l’adoctrinament l’any 2015 a un grup de joves de la mesquita de Ripoll.

Després de tres anys 

Després de tres anys d’investigacions, l’Audiència Nacional va tancar el cas dels atemptats sense cap processat pels 16 assassinats i els ferits que van provocar els sis terroristes morts als dos primers atacs, els de Barcelona i Cambrils.

Tot i això, la Generalitat no descarta canviar les peticions de penes i les tipologies de delictes per als tres processats pels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils en el seu escrit de qualificacions definitiu, que es presentarà al final del judici. En l’escrit de qualificacions provisionals que han presentat a l’Audiència Nacional, els serveis jurídics del Departament d’Interior no van demanar penes pel delicte d’assassinat per als processats pel 17-A.

La sala penal ha obert judici oral pels delictes de pertinència a una organització terrorista, fabricació d’explosius i estralls contra dos dels presumptes membres de la cèl·lula: Mohammed Houli Chemlal, supervivent de l’explosió d’Alcanar, i Driss Oukabir, germà d’un dels morts i nom amb què es va llogar la furgoneta de l’atropellament massiu.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -