14.3 C
Amposta

250 professionals participen al Seminari de ferides cròniques a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres 8 de novembre, professionals vinguts de tot Catalunya, s’han aplegat al Campus de la URV de Tortosa per assistir al III Seminari de ferides cròniques que ha tingut lloc a les Terres de l’Ebre.

Sota el lema “Quan compartim, construïm”, la Comissió Territorial de Ferides Cròniques de l’ICS, constituïda l’any 2009 amb professionals d’infermeria de l’ICS tant de l’atenció primària com hospitalària, ha organitzat el III Seminari com a continuïtat a les edicions del 2015 i el 2017. L’alt nombre de persones que sempre hi han assistit demostra l’interès que genera aquesta patologia entre els professionals sanitaris, sobretot els que administren les cures d’infermeria.

L’acte de benvinguda i presentació ha estat presidit per Encarna Bonfill, sotsdirectora del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili; Ester Gavaldà, adjunta a la Direcció del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, i Estrella Martínez, directora d’infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La conferència inaugural, amb el títol “Fisiologia, nutrició i el poder de la nostra microbiota bacteriana en la cicatrització de les ferides” ha anat a càrrec de la Sra. Sandra Alexandre, doctora en infermeria, psiconeuroimmunòloga, gestora de casos i referent de ferides del CAP 1r de Maig de Lleida.

Tot seguit, ha tingut lloc la taula rodona que s’ha estructurat sobre la base dels quatre objectius principals: actualitzar els coneixements en la cicatrització de les ferides, posar en valor el paper de la infermera de pràctica avançada en el maneig de les úlceres venoses, aprofundir en la importància d’una bona valoració dels peus, i incorporar el vessant social en les persones amb les lesions cròniques.

Posteriorment, s’ha fet la presentació del Decàleg de bones pràctiques en la cura de ferides, per part de membres de la Comissió Territorial de Ferides Cròniques de Terres de l’Ebre.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre; i Anna Isabel Roig, coordinadora de la Comissió de Ferides Cròniques Territorial i referent de cures de ferides cròniques ICS Terres de l’Ebre. Per finalitzar el Seminari, s’ha arribat a l’últim punt del programa “Tastet ebrenc amb sorpresa inclosa”, que ha estat l’actuació musical del cantautor ebrenc Joan Rovira.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -