14.3 C
Amposta

24 dones del Montsià formen part del projecte “Dones rurals, dones de les Terres de l’Ebre”

El Consell Comarcal del Montsià i el Departament d'Igualtat i Feminismes ha homenatjat les dones que formen part d'aquest projecte que inclou 24 biografies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes i el Consell Comarcal del Montsià han celebrat aquest dimecres un acte per homenatjar les dones ebrenques que formen part del projecte ‘Dones Rurals, dones de les Terres de l’Ebre’. Aquesta iniciativa, promoguda per l’Institut Català de les Dones, busca destacar les contribucions personals i socials de les dones rurals nascudes abans de 1947 a través de l’edició d’un llibre i una exposició itinerant que recull les biografies de 100 dones de totes les comarques i municipis de les Terres de l’Ebre.

L’acte ha inclòs un col·loqui amb tres dones locals: Enriqueta Vives, pagesa d’Ulldecona; Teresa Ferré, llevadora d’Amposta i Montse Soriano Montagut, escriptora d’Amposta.

La directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà Fortuño, ha explicat que la proposta busca “conèixer, reconèixer i fer visibles les tasques realitzades per les dones en àmbits laborals i socials poc visibilitzats i fomentar la seva participació en debats i la seva visibilització en àmbits predominantment masculins”.

El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig Castell, ha subratllat la importància de destacar les contribucions de les dones en totes les àrees de coneixement.

Entre les 24 dones del Montsià incloses en el recull destaquen escriptores, poetesses, artistes, llevadores, professores, polítiques, mestres, agricultores, activistes socials i culturals, entre d’altres. Cada una va ser proposada per diferents ajuntaments, entitats, museus o familiars. Així, per exemple, Josefina Martínez-Aguado i Guerra, coneguda com a Fina Mar, és una escriptora i poetessa suggerida per l’Ajuntament d’Alcanar, mentre que Angelina Sans Chaler, coneguda com “La Muixa”, és una pescadora i carnissera, activista republicana proposada per l’Ajuntament de la Ràpita.

Aquest homenatge ha posat de manifest la importància de reconèixer i valorar les contribucions de les dones ebrenques en la societat i la seva influència en la construcció, manteniment i transformació de la societat.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -