14.3 C
Amposta

20 anys de lluita i defensa del territori de la Plataforma en Defensa de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’any 2000, l’anunci de l’anomenat Pla Hidrològic Nacional per part del Govern espanyol de José María Aznar, que comportava, entre altres projectes, transvasaments d’aigua de l’Ebre a altres zones de l’Estat, va fer sorgir un moviment social de molt ampli espectre a les comarques del sud de Catalunya, per alçar la veu contra l’agressió al territori que representava els plans de l’Executiu. El resultat va ser el naixement de la Plataforma de Defensa de l’Ebre (PDE) una entitat el sentit de la qual, quan ha complit 20 anys d’existència, va molt més enllà del debat purament hídric i ecològic, ja que s’ha erigit com un pol de cohesió i identitat col·lectiva a les Terres de l’Ebre.

Un dels elements que va donar visibilitat a la plataforma en els seus primers mesos d’activitat va ser el gran mural que es va pintar en un dels murs de contenció del riu Ebre al seu pas per Tortosa. Una altra de les cites ineludibles del moviment conegut amb l’eslògan “Lo riu és vida” és la popular Piraguada en Defensa de l’Ebre.

Aquest dimarts, 15 de setembre, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) compleix 20 anys, però a causa de la pandèmia del coronavirus no es pot celebrar aquest vintè aniversari com s’hauria volgut. Malgrat això, plataforma anima a celebrar-ho a través de les xarxes socials el divendres dia 20 de setembre, compartint vídeos i fotografies brindant o ballant a Twitter amb l’etiqueta @PDE.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -