14.3 C
Amposta

10 incendis a les Terres de l’Ebre aquest 2019

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un 40% dels incendis s’han produït a la comarca de la Terra Alta, que segons el mapa de perdició de perill d’incendi forestal té perill moderat i alt. Només cinc comarques de tot Catalunya tenen nivell 1 del Pla Alfa, el pla de prevenció d’incendis, quatre de les quals son totes les comarques ebrenques, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre i Montsià, l’altra restant és la comarca del Segrià.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’incendi més greu és el que es va originar ahir a la Collada del Perelló que va cremar més de 200 hectàrees de vegetació i la causa més probable del foc van ser unes cremes agrícoles de restes de branca d’olivera que incomplien les mesures de prevenció obligatòries.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va advertir la setmana passada que “si no plou aquest mes de juny podríem haver d’encarar la pitjor campanya forestal dels últims anys”. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat que on més ràpidament s’incrementarà el perill d’incendi si no plou serà als dos extrems del país, les comarques de les Terres de l’Ebre i l’Empordà. I si el juny resulta sec, l’increment del perill esdevindria “generalitzat a tota la zona amb un clima mediterrani més accentuat”.

Buch i Jordà van destacar que l’any 2018 l’afectació per incendis forestals va ser “molt baixa” amb 140 hectàrees cremades, però si no plou en les pròximes setmanes la situació aquest any podria ser més complicada. Buch ha apuntat que “venim d’un hivern llarg, càlid i sec similar als que vam viure el 2004-2005 o el 2011-2012″, i que “portem més hectàrees cremades que en tot el 2018”. Ha afegit que malgrat les pluges d’abril i maig en les regions com les Terres de l’Ebre, ja s’estan produint incendis de vegetació.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -