14.3 C
Amposta

Un home delimita il·legalment a l’Ametlla de Mar la seua finca com a Àrea Privada de Caça

Prohibia irregularment l'activitat cinegètica en un terreny precisament reservat a aquest efecte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Seprona de la Guàrdia Civil van descobrir, dins del terme municipal de l’Ametlla de Mar, senyals falses de delimitació d’Àrea Privada de Caça. Aquestes induïen a error sobre la condició cinegètica del vedat i modificaven de forma irregular aquesta activitat.

Es tractava d’una col·locació irregular de diferents senyals de primer ordre a un vedat de caça. A més, amb unes matrícules inexistents, les quals no corresponien a l’Àrea Privada de Caça. Per aquest motiu, els agents van aconseguir identificar el propietari del terreny i es va formular la denúncia corresponent per col·locar o alterar els cartells o senyals indicadors de la condició cinegètica d’un terreny.

A les esmentades senyals de primer ordre, en lloc d’indicar la matrícula corresponent al vedat de caça, l’autor dels fets disposava d’aquests cartells indicadors amb una matrícula falsa, figurant-hi el Codi Postal del terme municipal on s’ubica aquesta propietat. Cal destacar que es trobaven col·locades pel perímetre, al voltant de la seua finca i, amb aquesta pràctica, el propietari del terreny s’assegurava que els caçadors no poguessin accedir a la seua propietat per induir-los a error en la delimitació del vedat del qual són socis. D’aquesta manera es restringia el pas i es prohibia il·legalment l’activitat, en una zona on precisament es reserva a aquest efecte.

Cal destacar que aquest tipus de senyals de primer ordre es col·loquen perquè els usuaris del medi natural, siguin caçadors o no, sàpiguen en tot moment on estan delimitades les àrees de les societats de caçadors on poden practicar el seu esport cinegètic. D’aquesta manera, senderistes, caçadors, ciclistes i altres usuaris poden advertir visualment per on transcorren aquestes zones i prendre les precaucions degudes. La normativa de caça de Catalunya estableix que el fet de col·locar, modificar o suprimir de manera no reglamentària aquest tipus de senyals constitueix infracció administrativa, recordant que fins a la modificació del Codi Penal l’any 2015, aquests fets constituïen delicte de caça.

Els senyals falsos van ser intervinguts pels agents i destruïdes. Aquestes actuacions han estat lliurades al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per a poder tramitar el corresponent expedient.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -