NotíciesOpinió

Refugiats climàtics

Una de les qüestions més greus que provoca el canvi climàtic son els refugiats, persones que hauran d’abandonar les seves llars, feines i habitats fugint d’huracans, inundacions, erosions i increment del nivell del mar. El Baix Ebre per la seva situació geogràfica és una de les comarques amb el risc més alt de tenir un fenomen derivat del canvi per tenir una gran superfície de mar i per la poca altitud que tenim en referència al mar.

“Qüestió prioritària seria la legalització del terme Refugiat Climàtic que en principi serviria per garantir a totes les persones que es trobin en aquesta situació”

Parlem del canvi climàtic que ens afecta de manera directa i com es fa evident en el temps les altes temperatures que tenim i la poca pluviometria del territori, problema que ens afecta a tots sense excepcions, ja que és una conseqüència directa que provoquen els països rics que son els que generen la major part dels gasos efecte hivernacle i son els països més pobres qui en reben les conseqüències una injustícia de monumentals proporcions que s’ha de mirar d’arreglar. Qüestió prioritària seria la legalització del terme Refugiat Climàtic que en principi serviria per garantir a totes les persones que es trobin en aquesta situació, la protecció dels seus drets i la seva legitimitat davant del canvi climàtic.

En els discursos de començament en l’assemblea del clima del COP21 que es va fer a Paris, la gran majoria de parlaments varen fer connexions entre el canvi climàtic i la seguretat de les persones. Demanaven que per pal·liar el fenomen es fes de manera planificada i ordenada amb un quadre que inclogui als refugiats climàtics i requerint-ne un marc d’actuació que assegures la seva protecció. Existeix però de manera generalitzada entre els pobles i persones vulnerables d’aquest fenomen un discurs que diu que m’entres les nacions van discutint el perquè i com fer-hi front aquests voldrien amb urgència accions immediates, és per això que cal un full de ruta per fer que aquestes migracions quan arribin a qualsevol territori siguin planificades, dignes, respectuoses i practiques amb el canvi climàtic. Necessitem començar el full de ruta per quan aquest arribi estiguem ben preparats. Pensem-hi.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close