EbreNotícies

Reconstrucció dels fets dels atemptats del 17-A

La policia catalana va fer un estudi retroactiu de les converses dels terroristes

Segons pública avui La Vanguardia, els mossos d’esquadra van reconstruir els fets de la cèl·lula jihadista després, i no abans, dels atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. Primer van confiscar els mòbils, que els va permetre reconstruir diàlegs, però mai van estar pinxats els telèfons abans dels atemptats. Segon van poder localitzar els llocs de desplaçament registrat a les antenes i també van registrar els peatges i càmeres de les autopistes i les targetes de crèdit emprades per a realitzar pagaments, així com en les càmeres de vídeo de comerços i bancs. Finalment, van contactar amb les autoritats franceses. A través d’un anomenat “equip conjunt d’investigació”, i també de comissions rogatòries a Bèlgica i Alemanya.

Això els van permetre seguir la pista fins a Alcanar on van fabricar els explosius. Pocs dies després de l’atemptat ja tenien rastres dels terroristes, però per a realitzar aquest informe complet dels Mossos van trigar un any. Amb totes les dades recollides de les diferents companyies, disseccionar el que van fer els principals responsables dels atemptats, l’imam de Ripoll Abdelbaki És Satty inclòs, cada dia des del 24 de maig de l’2017 fins al 21 d’agost, dia que és abatut l’últim terrorista fugit.

El viatge realitzat a França dies abans dels atemptats, van ser reconstruïts. Les càmeres de seguretat dels peatges van situar de manera precisa el pas del cotxe Audi A3 tant a l’anada com a la tornada. Van poder determinar que van entrar a l’hotel B & B de París a les 20.55 hores del dia 11 d’agost del 2017 o que una hora més tard, a les 21.53 h sortien per la porta. Totes aquestes dades es van obtenir gràcies a les càmeres i a la informació de l’hotel i molts altres establiments que van col·laborar amb la investigació després de la massacre. En l’informe, els Mossos acompanyen el detall dels moviments amb les converses trobades al telèfon d’un altre terrorista, Mohammad Hichamy. D’aquí es va poder determinar que els dos terroristes que estaven a França van mantenir contactes amb altres d’ells que coneixien la seva estada allà.

 

Font: La Vanguardia

Redacció: J.V

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close