14.3 C
Amposta

L’Arxiu de la Ribera d’Ebre finalitza l’inventari del fons de l’Ajuntament de Riba-roja des de 1938

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El fons documental de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre entre els anys 1938 i 1998 ja es pot consultar a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, que se n’ha encarregat d’inventariar i digitalitzar tots els documents municipals d’aquest període històric. La consulta es pot fer de manera presencial, però també digitalment en el cas de les actes dels plenaris. En línia també es pot accedir a l’índex de continguts (inventari/ catàleg del fons), en aquest cas seguint un nou model de classificació pioner al país, i pensat per al desplegament de l’administració electrònica.

Es tracta de 72 metres lineals de documents, equivalents a 720 capses d’arxiu normalitzades, que contenen 4.786 unitats documentals, dipositades durant anys al mateix ajuntament i fonamentals per conèixer l’activitat del consistori riba-rojà.

El primer dels documents digitalitzats i consultables en línia correspon al primer ple amb data 13 de març de 1939, on es fa constar la restitució del Consistori després de la Guerra Civil i la represa de l’activitat administrativa. El fons conserva documents generats en exercici de les funcions pròpies de l’administració local, com ara la comptabilitat, els allistaments, els impostos o les obres públiques, entre altres, i suposa un important testimoni de la història del municipi d’aquests anys.

Tota la documentació passa a estar a l’abast d’aquells investigadors amb interès per aprofundir en el passat de la vila, els estudiants que desitgin desenvolupar el seu treball de recerca, els ciutadans que vulguin provar els seus drets i el mateix Ajuntament, ja que ara es disposa de tota la documentació organitzada per ser recuperada amb rapidesa per la seva consulta i ús.

Això ha estat possible gràcies a la cessió en comodat del fons municipal (1938-1998) a la Generalitat de Catalunya, realitzada pel ple municipal el desembre de 2015, facilitant així que els documents ingressessin a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’execució del projecte s’ha finançat amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona destinades al tractament arxivístic dels fons de les administracions locals de la demarcació, complementades amb recursos propis de l’Arxiu comarcal.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -