14.3 C
Amposta

L’Ampolla aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de renovables

L'Ajuntament de l'Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

El ple de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 6 d’octubre, va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre béns immobles i la taxa de l’ordenança fiscal sobre l’ICIO en relació amb els sistemes d’aprofitament tèrmic i plaques solars.

La modificació de la taxa de l’IBI consisteix en una bonificació d’un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d’aquests sistemes per tal d’abastir-se d’energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquests sistemes per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat.

L’ordenança també contempla que les instal·lacions dutes a terme abans que aquesta modificació entri en vigor es podran acollir a la bonificació un cop aportada tota la documentació requerida.

Seguint la línia d’ajuts per fomentar l’energia neta, també s’ha donat llum verda per unanimitat a la bonificació del 95% de la taxa que grava el permís d’obres (ICIO) per a fer la instal·lació d’aquests elements.

Pel que fa a l’expedient 1530/2022, es va aprovar pels 6 vots a favor de Junts per l’Ampolla i un de Ciutadans i tres en contra d’ERC la incorporació d’una zona descrita com a espais lliures. La inclusió en aquesta categoria permetria que els propietaris d’un terreny puguin construir un pont en la seua parcel·la.

Al llarg del ple extraordinari, també es va aprovar per unanimitat la modificació del reglament del servei de cementiri de l’Ajuntament de l’Ampolla amb l’objectiu de detectar els nínxols que estan en desús, que es desconeix el propietari o que no tenen el pagament dels impostos en regla per tal d’afavorir la disponibilitat de nínxols per a aquells ciutadans que tinguin la necessitat d’adquirir-ne un.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -