14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa congela impostos, taxes i preus públics per al 2023

L'equip de govern subratlla que s'encadenen nou exercici de rebaixes i contenció

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa presenta unes ordenances fiscals congelades per a l’any que ve. No es preveu incrementar cap dels impostos, taxes i preus públics i des del consistori remarquen que és el novè exercici consecutiu en què es pot aplicar una rebaixa o contenir les incorporades. Alguns exemples són la taxa de les escombraries, que es va reduir un 14% entre 2014 i 2019, o l’IBI que s’aplica des del 2015 amb una reducció del 3%. El govern municipal de Tortosa “opta per no apujar la pressió fiscal sobre els contribuents” per “alleugerir la càrrega impositiva” en un context de preus a l’alça, que també afecta l’administració local.

El consistori manté la bonificació del 50% per a les activitats empresarials que es posen en marxa; l’exempció al 100% de les transmissions immobiliàries per dació en pagament de l’habitatge habitual; la bonificació del 90% per a la rehabilitació d’edificis al centre històric de Tortosa i de Jesús; la bonificació del 90% en l’impost d’obres i el 40% en l’IBI, per a les actuacions que incorporen aprofitament tèrmic o elèctric; o l’exempció del 100% de la taxa d’escombraries per a les famílies amb recursos per baix de l’1,5 de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

L’empresa mixta Aigües de Tortosa manté les bonificacions a col·lectius vulnerables. Les bonificacions als abonaments de transport públic a les línies de bus urbà, que permeten viatjar a meitat de preu des del setembre, s’allargaran durant tot el 2023.

D’altra banda, el consistori ha estalviat 185.000 metres cúbics anuals d’aigua, amb un cost de 105.000 euros anuals amb el nou sistema de telelectura més eficient.

El govern de Tortosa ha dut a terme campanyes de regularització i d’inspecció sobre aquells contribuents que no estaven al corrent de les seues obligacions i li han permès aconseguir un increment del 26% en la recaptació de l’IBI o un 18% més per la recaptació de la taxa d’escombraries.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha contat que la gestió financera ha permès finalitzar el pla d’ajust després de deu anys, així com reduir l’endeutament en 5,5 milions d’euros els últims entre el 2018 i el 2022.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -