14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre rellança la campanya turística de la floració amb grans expectatives

La Ribera en Flor ofereix una quinzena d'activitats amb la participació de deu municipis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La comarca de la Ribera d’Ebre rellança la campanya turística de la floració dels arbres fruiters. Des d’ara fins a principis d’abril, es pot gaudir dels espectaculars i efímers paisatges dels cultius de fruita dolça florits, gaudint d’activitats que vinculen també gastronomia, cultura i patrimoni. Quan el fruiturisme prenia embranzida, amb més d’un miler de visitants el 2019, la pandèmia va entorpir les dues campanyes anteriors, però ara es reprèn amb més activitats, una quinzena, i més municipis i entitats implicades. “L’oferta és més àmplia i el retorn de les empreses i entitats és que ja tenen moltes més reserves per aquests primers dies i pensem que vindrà més gent”, ha apuntat Mónica Sabaté, tècnica de Turisme del Consell Comarcal.

Els camps d’arbres fruiters florits es poden de manera particular, sobretot seguint les rutes en cotxe que s’han confeccionat per a l’ocasió, però el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aglutina i coordina una programació especial per a la campanya de fruiturisme, la Ribera en Flor, un programa enguany amb una quinzena d’activitats en les quals s’ofereixen rutes entre fruiters florits –en bicicleta, a peu, o fins i tot en carro- que es combinen amb el descobriment del patrimoni i la cultural comarcal, i s’arrodoneixen amb una experiència gastronòmica i tastos d’oli, vi o mel, entre d’altres.

La tècnica de Turisme Mónica Sabaté ha destacat “el salt qualitatiu” que representa vincular les propostes amb els productes locals. “Hem aconseguit que hi sigui molt presents i s’impliquin els productors de la comarca. És un salt endavant per l’agroturisme, que el Consell també treballa amb el programa ‘Degusta Ribera d’Ebre'”, ha assenyalat.

De fet, com ha destacat Gemma Carim, la presidenta del Consell Comarcal, es vol dividir l’etapa turística de la Ribera d’Ebre en tres períodes: la floració de fruiters, l’EbreLumen –videomapping i natura- i les jornades i la festa de clotxa a la tardor. “Pensem que la comarca, amb els productes que ens són típics, podem donar oportunitats per als restauradors i la nostra gent durant tot l’any”, ha defensat Carim.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -