14.3 C
Amposta

La Guàrdia Municipal de l’Ampolla presenta la memòria d’actuacions policials de l’any 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Guàrdia Municipal de l’Ampolla ha elaborat la memòria d’actuacions i incidències policials al municipi de l’any 2020. El document, que ha estat presentat al ple municipal celebrat el dijous 11 de març, recull les actuacions executades pel cos policial, informes municipals, el tipus d’atenció realitzada a les incidències i requeriments en els diferents torns de servei i els mesos de l’any que es van cometre més infraccions, amb l’objectiu de buscar millores circulatòries i estudis de viabilitat.

El document posa especial atenció en les actuacions sobre el control i la vigilància del trànsit, ja que és una de les màximes competències del cos policial de l’Ampolla. A més a més, es fa una diagnosi dels carrers que tenen un índex d’infraccions més alt.

De la mateixa manera, la memòria inclou les actuacions policials realitzades conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra i presenta els diferents controls policials i de caràcter social realitzats per la Guàrdia Municipal durant els mesos d’estat d’alarma per la Covid-19.

L’informe posa de manifest que el 2020 ha destacat per la seva complexitat respecte a la demanda de serveis policials. “El primer incident rellevant de l’any va ser la rebentada de la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona, unes setmanes després va tenir lloc el temporal Gloria i al mes de març la pandèmia de la Covid-19 que ha anat lligada a diferents confinaments, els quals han requerit una gran presència de la Guàrdia Municipal i la coordinació amb la resta de cossos policials”, explica Francesc Panisello, cap de la Policia Local de l’Ampolla.

Incidències en el torn de servei

Pel que fa a les incidències ocorregudes durant el torn de servei, en el document es divideixen en set tipus de serveis: serveis realitzats a les platges, furts, robatoris en zones rústiques, assistència a habitatges on salten les alarmes, incidències a la via pública, robatoris ocorreguts al nucli de la població o urbanitzacions, on s’observa una davallada important, i requeriments derivats des del servei d’emergències 112.

L’informe mostra que l’època de l’any durant la qual van ocórrer bona part dels requeriments va ser l’estiu, concretament en els mesos de juny, juliol, agost i setembre. Respecte al tipus d’incidència, s’observa que les més habituals són els serveis derivats del Centre d’Emergències.


Tipologia de serveis

La memòria també analitza el tipus de serveis que la Guàrdia Municipal de l’Ampolla va realitzar durant el 2020, els quals es classifiquen entre: robatoris a l’interior de vehicles, queixes de veïns, suport al servei SEM, detencions, controls realitzats conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i actuacions relacionades amb els serveis socials.

La majoria dels requeriments que es van atendre van ser els derivats de queixes de veïns i veïnes. “Moltes vegades a causa de sorolls produïts per obres fora de l’horari permès a l’estiu, per l’alt volum de reproductors de música o televisors i per la celebració de festes particulars”, especifica el cap de la Policia Local de l’Ampolla. En aquest cas, els mesos compresos entre juny i setembre tornen a ser els que més incidències van presentar.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -