CulturaEbreNotícies

Joves de tota Europa es reuneixen a Móra la Nova per preservar el patrimoni ferroviari

Des del 9 d’agost i fins el dia 18 té lloc al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova la trobada anual de joves voluntaris del ferrocarril. Una vintena de nois i noies vinguts del Regne Unit, Dinamarca, Alemanya, Polònia, Ucraïna, Suècia i Catalunya van començar l’estada visitant les instal·lacions del Museu. Des d’aleshores ja treballen en els diferents projectes que actualment està duent a terme el Museu, bàsicament en la restauració d’una locomotora de vapor belga, una locomotora elèctrica alemanya i una altra de francesa. Alguns dels participants són, malgrat la seva joventut, uns experts en tecnologies com la del vapor; un coneixement que, per desgràcia, a casa nostra  compta amb pocs especialistes en l’actualitat.

Durant els propers dies els participants combinaran el treball amb visites a diferents espais ferroviaris com el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Rubí, el CRC d’ADIF a Saragossa i el Museu de l’AZAFT a Casetas.

 

FEDECRAIL, de la qual forma part el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, és la Federació Europea de Museus del Ferrocarril i Trens Turístics. Agrupa les associacions d’amics del ferrocarril compromeses amb el manteniment, la preservació i l’operació de xarxes ferroviàries històriques. En l’actualitat està formada per 42 membres de 27 països que gestionen un total de 650 trens històrics i museus del ferrocarril. FEDECRAIL promou d’aquesta manera la captació de joves voluntaris a les associacions federades, objectiu de gran importància per assegurar la continuïtat d’aquest model de preservació del patrimoni ferroviari

Redacció – X.S

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close