14.3 C
Amposta

Francesc Barbero, batlle de Flix: “No podem competir amb polígons com el de Vila-seca”

Barbero explica què representa la proposició del PSC al Fons Nuclear: "No entenem per què s'ha d'ampliar el radi a 30 quilòmetres fent entrar Tortosa i Reus, és un despropòsit"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El batlle de Flix, Francesc Barbero, ha explicat al De Bon Matí d’Imagina Ràdio què és el Fons Nuclear i quin objectiu té. A més, ens detalla què suposa la proposició de llei presentada pel PSC al Parlament de Catalunya que es votarà la setmana que ve.

Barbero ha dit que “amb l’excusa d’una millora, que és augmentar els diners del fons del 20% al 50%, (els socialistes) aprofiten per ampliar el radi de 10 i 20 a 30 quilòmetres, i això vol dir que entren ciutats com Reus, Tortosa o Salou i res tenen a veure amb la problemàtica dels pobles dels entorns de les centrals nuclears”. A banda d’això, l’alcalde també ha afirmat que la modificació que vol el PSC canvia el reglament per al seu ús i quedarien fora de l’òrgan de decisió els pobles de l’entorn de les nuclears, com Flix, només hi quedarien Vandellòs i Ascó.

“S’augmenten els diners que s’hi destinen per 2,5, però s’augmenta la població afectada per sis, passaria de 65.000 a 400.000 persones, i amb un agreujant, es paralitza tot el procés fet fins ara”, assegura Barbero. El Fons Nuclear havia de començar al gener, i com ha explicat l’alcalde de Flix, les zones afectades l’han anunciat quan han tingut propostes per part d’empreses.

“A Flix tenim el tancament d’Ercros damunt la taula, tenir o no tenir l’1 de gener aquests fons és molt important. Si s’aprova la proposta del PSC, el Fons Nuclear queda supeditat a una aprovació de pressupostos al Parlament i s’hauria de fer un nou reglament. En aquest reglament ja hi estàvem treballant tots els ajuntaments de la zona 1, agents econòmics i socials. Fa nou mesos que hi estem treballant i ara ens tiren per terra tota la feina feta”, diu el batlle.

Finalment, Francesc Barbero creu que la proposta d’augmentar els diners del Fons Nuclear és bona, però assegura que “no es pot supeditar això a capgirar el reglament, a paralitzar la tramitació i a fer entrar mitja demarcació de Tarragona dins del que es considera una àrea nuclear. Això és pervertir la idea del fons, que no era altra que compensar els desavantatges competitius que tenim els municipis de l’interior, sobretot de la Ribera d’Ebre”. “No podem competir amb polígons com el de Vila-seca. Esperem que el PSC recapaciti i Junts no hi doni suport”, conclou l’alcalde.

Entrevista a Francesc Barbero, batlle de Flix

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -