EconomiaNotíciesSocietat

Ajudes de més de 5 mil euros per comprar un cotxe elèctric, disponibles el 21 de maig

A canvi cal desballestar un cotxe de més de 10 anys

Redacció/CCMA.- A partir de dimarts 21 de maig es podran sol·licitar els ajuts per comprar un vehicle elèctric, que es publicaran dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible, conegut com a pla MOVES, inclou subvencions de 5.500 euros per a l’adquisició de cotxes, de 750 euros per a motocicletes i d’entre 6.000 i 15.000 euros per a furgonetes i camions.

La gran novetat d’aquest any és que, en el cas dels turismes i les furgonetes lleugeres, cal lliurar a canvi un cotxe de combustió per desballestar. Ha de tenir més de 10 anys i ha d’haver estat almenys els últims 12 mesos a nom de qui vulgui comprar el nou vehicle.

El pla el va aprovar el govern espanyol, però el gestiona per primer cop la Generalitat, després d’una sentència favorable del Tribunal Constitucional. La sol·licitud es pot fer per internet o a l’Oficina de Tràmits i el govern recomana informar-se’n bé a través del web de l’ICAEN. A diferència d’anteriors convocatòries, l’ajut ja no el tramita el concessionari de cotxes, sinó el comprador.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close