14.3 C
Amposta

Vinaròs vol assolir el sacrifici zero d’animals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Vinaròs pretén acabar amb el sacrifici d’animals abandonats i aconseguir una major protecció de les mascotes. Així ho recull el nou servei de recollida, la gestió ha sortit fa poc a concurs públic.

El consistori ha inclòs en els plecs de condicions una clàusula per garantir que l’empresa adjudicatària no realitzi cap sacrifici. L’apartat 5.5 inclou d’aquesta manera que estarà prohibit matar animals de companyia, excepte per motius de sanitat, seguretat o amb l’existència d’algun risc per a la salut pública o ambiental. També s’incideix en què els que no siguin adoptats seran alimentats i mantinguts en vida en condicions normals. A més, s’ha d’atendre els que presentin alguna malaltia tractable amb la qual es pugui portar una vida digna, comptant sempre amb un informe previ d’un veterinari.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha explicat la qüestió que «es tracta d’un dels acords del pacte de govern que ha estat una prioritat a l’hora de treure aquesta licitació. Volem garantir el benestar d’aquestes mascotes extraviades o abandonades». En el mateix contracte, segons va comentar Romero, «també es reforcen les campanyes d’adopció, mentalitzant en què és la mesura més sostenible i èticament correcta des d’un punt de vista animalista a l’hora d’acollir a una mascota», va destacar.

Cal recordar que en el passat ple de desembre també es van aprovar per unanimitat dues mocions presentades per Compromís per a la creació d’una taula permanent de benestar animal i la implantació del mètode CES (captura, esterilització i deixa anar) per controlar les diferents colònies de gats que hi ha al municipi.

Font: El Periódico Mediterráneo

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -