14.3 C
Amposta

Vides anònimes de Deltebre com a exemples de superació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest divendres 13 de setembre es presenta a Deltebre el nou llibre “Heroïnes i herois de Deltebre”, publicat per Onada. Els seus autors, Josep Lluís Llor, metge de capçalera, i Rosa Vandellós, mestra jubilada, relaten i entrevisten a una quinzena de persones anònimes que han patit dures adversitats en la seua vida però que han tret la força i la coherència per superar les dificultats, testimonis que serveixen d’exemple per a altres que patisquen situacions similars.

La vida pot canviar de direcció en qualsevol instant. En Josep, amb quaranta anys, el van acusar d’un frau econòmic. Tot i ser declarat innocent, molta gent del seu entorn li va girar l’esquena i va caure en depressió. Un temps després, li detecten un tumor. Son pare i son germà també pateixen càncer, i sa mare es diagnosticada de demència. Amb totes aquestes adversitats, en Josep es planteja el suïcidi. No només el d’ell, sinó el de tota la seua família. La idea és persistent però Josep decideix viure tot mostrant una enorme fortalesa emocional i física, capaç de resistir els obstacles. L’experiència de Josep és el d’una vida dura. Les reiterades complicacions a les quals l’ha sotmès el destí i la voluntat per afrontar-les esdevenen inspiradores per a altres persones que puguen passar per vivències d’aquesta mena.

Aquest ha estat l’objectiu del nou llibre “Heroïnes i herois de Deltebre”, que es presenta aquest divendres 13 de setembre, a partir de les 19.30 hores, a la Biblioteca d’aquesta localitat del Baix Ebre. Els seus autors, el metge Josep Lluís Llor i la mestra Rosa Vandellós, han recollit fins a quinze testimonis que, com Josep, han travessat un període de malalties físiques i emocionals, pèrdues o conflictes. Alguns s’han superat i altres han estat irreversibles, però la voluntat de persistència en el seu projecte vital ha estat present fins el darrer moment.

Tal com apunten els autors, “són gent normal del carrer, poc coneguda, que mai no han sortit ni sortiran als diaris ni en altres mitjans de comunicació, i que mereixen ser conegudes per ser model per a tots i per ser dignes d’homenatge”. Per abordar els casos plantejats, Llor i Vandellós els entrevisten. Després d’exposar la situació de cada testimoni, enceten una breu conversa al voltant de què i qui els va ajudar a superar-lo, d’on va traure la força per a no rendir-se, el paper de l’espiritualitat o quins consells en podria donar a partir de la seua experiència.

Els autors

Josep Lluís Llor (Reus, 1955) és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària, i durant trenta-cinc anys va ser metge de capçalera al CAP de Deltebre. Per la seua banda, Rosa Vandellós (Roquetes, 1954) és mestra jubilada, que des de fa cinquanta anys viu a la Cava. “Heroïnes i herois de Deltebre” està publicat per Onada Edicions, dins de la col·lecció Narratives Minor.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -