14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Troben el primer gran rusc de vespa asiàtica a les Terres de l’Ebre, a Miravet

Dues associacions ambientals han localitzat el rusc a Miravet i han hagut de desbrossar l'accés i escalar l'arbre per retirar-lo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’expansió de la vespa asiàtica és contínua a Catalunya. Aquesta setmana s’ha localitzat i retirat el primer gran niu a la Ribera d’Ebre, en concret, a Miravet. Les associacions L’Aube i Molí del Fort han trobat un rusc enorme en un arbre al costat del riu Ebre. El niu estava farcit de vespes asiàtiques i de larves en desenvolupament.

Els membres de l’agrupació, per poder accedir al lloc, han utilitzat una embarcació dels Agents Rurals, han desbrossat l’accés al rusc i han escalat l’arbre. El niu ha estat localitzat després d’un seguit d’avisos sobre vespes que arribaven al Castell de Miravet.

Es tracta d’una espècie exòtica invasora i perillosa per a les abelles, les vespes i altres pol·linitzadors, originària del sud-est asiàtic. A les Terres de l’Ebre, els Agents Rurals van trobar el primer niu a l’octubre del 2021 a Tortosa, un petit rusc que estava situat a la façana posterior de l’Ajuntament. Malgrat això, anteriorment ja havien detectat alguns exemplars, però era el primer cop que es trobava un niu.

La vespa asiàtica és una de les 1.235 espècies exòtiques que actualment hi ha a Catalunya. Aquest tipus d’espècies solen tenir un comportament invasor que provoca un impacte greu en el medi ambient i la biodiversitat de la zona on són presents. Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona del 2021, els atacs de la vespa asiàtica són l’amenaça més gran per a les abelles i van significar un terç de les morts d’abelles els dos darrers estius previs a l’estudi.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -