14.3 C
Amposta

[VÍDEO] L’home ha mort a causa d’un projectil que va sortir disparat per l’ona expansiva de l’explosió

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Veïns de la zona de Ponent de Tarragona, atònits després de l’explosió, asseguren haver presenciat un projectil impactant sobre el bloc de pisos del barri de Torreforta on s’ha produït un esfondrament, amb una persona morta. Podria tractar-se d’una planxa o peça de ferro metàl·lica, projectada a gran velocitat, que hauria entrat per un tercer pis i destrossat part del terra, precipitant-se al pis inferior. L’home que ha mort residia al segon pis, però no estava sepultat per la runa. A la part posterior de l’edifici -al número 7 de la plaça García Lorca- s’aprecien notables danys a la finestra per on hauria entrat aquesta peça. Els Bombers han accedit a l’edifici per comprovar l’estat de l’estructura i tres pisos han quedat desallotjats i segellats. Mossos investiga els fets i la vinculació amb l’incident a la indústria IQOXE, que aquest dimarts al vespre ha trasbalsat el Camp de Tarragona.

Cap veí s’ho explica, però tots ho donen per fet, que alguna peça provinent de l’explosió ha fet cap a aquest barri de Ponent, a tres quilòmetres de distància de la fàbrica, i que no ha estat objecte de cap ona expansiva, sinó d’un impacte. Alguns tenen en ment una gran bola de foc. Altres ho recorden com un helicòpter o una avioneta, en flames.

L’Antonia Mora, veïna del barri, estava convençuda que a l’edifici hi havia hagut una explosió de gas. “Ha sonat com una bomba i un ambient vermellós arreu”. Tot l’edifici ha tremolat per l’impacte. “Se sentia molt xivarri, crèiem que havia passat alguna cosa a l’empresa Basf, però en cap moment que havia afectat el pis del veí, ho hem sabut després”.

Inicialment s’han desallotjat tots els veïns, però després només s’han mantingut desocupats el pis de la víctima, el superior per on hauria entrat aquest suposat projectil, i també el primer pis. La Manoli Galiano, que viu amb el seu marit davant per davant de l’immoble sinistrat, assegura haver sentit dues explosions. “Ha estat molt fort”, afirma.

Molta expectació, de veïns i curiosos, davant l’edifici, on s’hi han desplegat nombrosos efectius dels Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos. “Es confirma l’afectació per la finestra i els forjats, i s’han precintat els tres pisos mentre duri la investigació de Mossos per esclarir què ha pogut succeir”, ha afirmat Jordi Castellví, cap de guàrdia dels bombers.

Agents de la unitat Tedax dels Mossos han inspeccionat l’habitatge de la víctima mortal a la cerca d’indicis que puguin explicar els fets ocorreguts. Posteriorment s’hi ha desplaçat la comitiva judicial, encapçalada per la magistrada d’instrucció 1 de Tarragona, en funcions de guàrdia. L’aixecament del cadàver s’ha efectuat a les onze de la nit.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -