14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La unitat canina de la Policia Local de Tortosa explica la seua missió al Canal Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La unitat canina de la Policia Local de Tortosa ha aixecat durant l’últim any més d’un centenar i mig d’actes per consum de drogues a la via pública o per tinença de drogues. Els agents i els dos gossos que integren aquesta unitat han visitat aquest dimecres els estudis del Canal Terres de l’Ebre per participar en el programa L’Estret de Magallanes i explicar la missió encomanada dins del cos policial.

La Policia Local de Tortosa va posar en marxa el 2008 la primera unitat canina de les Terres de l’Ebre amb la incorporació d’un pastor belga. Ara ja són dos gossos els que ajuden els agents a detectar persones amb possessió drogues o armes.

La unitat està integrada actualment per dos agents i dos gossos. Un dels animals s’anomena Titan, té dos anys i és de la raça pastor belga malinois; i l’altre és l’Okinawa, un pastor alemany d’un any que es troba en fase de formació. Tant un com l’altre estan ensinistrats per reconèixer i detectar fins a 14 substàncies estupefaents de disseny diferents, així com pólvora o bitllets en grans quantitats, ja siga en llocs oberts com en tancats, en vehicles i persones estàtiques o bé en moviment. A més a més, també estan ensinistrats en seguretat ciutadana utilitzant la modalitat d’impacte per tal de dissoldre situacions de conflicte.

Podeu veure íntegrament l’entrevista de l’Estret de Magallanes en aquest vídeo:

Font: Ebredigital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -