14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La parella d’àguiles calçades torna als Ports per sisè any consecutiu

El Parc Natural dels Ports ja ha activat la webcam a través de YouTube

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diumenge dia 3 d’abril, fidels a la cita i com cada primavera, la parella d’àguiles calçades va arribar al Parc Natural dels Ports. Mascle i femella es van deixar veure pel niu vell durant tota la tarda i ja han començat a arranjar-lo. Aquest és el sisè any consecutiu que es podran seguir per la webcam, tot i que, segons informen des del parc, la femella ocupa aquest territori des de 2011.

Per tal de poder seguir el comportament de la parella d’àguiles durant la seua estança, el Parc Natural dels Ports ha obert ja un directe a través de YouTube, que emet les imatges d’una webcam que hi ha instal·lada al niu. L’objectiu, a banda de fer un seguiment en directe, també és conèixer la dieta dels animals i aprofundir en aspectes de la seua biologia i comportament.

L’àguila calçada és una espècie que està catalogada com a protegida i d’interès comunitari, especificant-se que el seu hàbitat ha de ser objecte de conservació. En aquest sentit, al Parc Natural dels Ports es va iniciar el seu seguiment l’any 2003, quan es van censar tres parelles d’àguiles. En els darrers anys aquesta espècie s’ha anat expandint a Catalunya i actualment, als Ports, hi ha fins a 15 parelles d’àguiles calçades censades. Aquestes aus son migratòries i la gran majoria passa l’hivern al sud del Sàhara. Amb l’arribada de la primavera tornen al seu lloc de cria, en aquest cas els Ports.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -