14.3 C
Amposta

[VÍDEO] El republicà ebrenc, Alfons Montserrat, defensa l’impost sobre begudes ensucrades al Parlament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Alfons Montserrat es va estrenar ahir al faristol del Parlament defensant, en nom del grup republicà, el decret llei del Govern que ha de regular com liquidar l’impost sobre begudes ensucrades envasades. Decret  que ja es va aprovar el juny del 2017 però que havia estat  anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per defectes formals en la tramitació.

Montserrat va manifestar que “aquest tribut persegueix un objectiu extrafiscal com és el de combatre una externalitat negativa corregint problemes de salut i fomentant un estil de vida més saludable”.

El diputat va recordar que “l’impost va ser creat per lluitar contra la prevalença de malalties associades a l’obesitat seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut”. En aquest sentit Montserrat va afirmar que “d’acord amb les evidències científiques, els referents d’altres països i l’experiència que hem tingut amb l’impost considerem que cal mantenir-lo”.

D’altra banda el diputat ebrenc va denunciar que els grans poders econòmics defensen els seus interessos privats quan es planteja un impost que afavoreix “l’interès general de la societat”. L’oposició que s’han trobat a l’impost, segons el diputat,  “és un cas més dels darrers anys, l’administració lluitant per l’interès general contra bufets d’advocats de les grans patronals.

El Govern, sense modificar el contingut bàsic del decret llei, va tornar a presentar un text que va rebre el suport dels diputats d’Esquerra, de JxCat, d’En Comú Podem i de la CUP; el vot en contra del PPC i l’abstenció de Cs i el PSC.

 

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -