14.3 C
Amposta

[VÍDEO] El grup Xarxa Amposta ha programat per tancar l’any l’obra teatral “La petita Capmany”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup Xarxa Amposta ha programat per tancar l’any l’obra teatral, “La petita Capmany” de Tanaka Companyia de Teatre. Serà aquest dissabte vinent, 30 de novembre, a les 18.00 h al Teatre de la Lira Ampostina.

Tanaka Companyia de Teatre va voler commemorar els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany i els 150 del naixement del seu pare Aureli Capmany, amb un espectacle que vol ser un homenatge a la dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, a l’educació en valors de l’escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer. En paraules del mateix Capmany “el folklore és la petita història, la que no enganya, la que mai no han escrit els vencedors”.

La protagonista de la història és la Maria Aurèlia Capmany de petita. A través de la seva mirada de nena, l’acompanyaran en aquesta aventura fantàstica on aniran (re)descobrint les tradicions populars que el seu pare es va encarregar de recollir i dignificar. A l’obra mostren danses populars, gegants, capgrossos, titelles i rondalles i despertant així la curiositat pel nostre llegat històric mentre que, alhora, li dona la visibilitat que es mereix.

Tanaka Teatre explica aquesta història entrellaçant comèdia i valors pedagògics en un còctel que aconsegueix agradar a tots els públics. Es parla de la importància de preservar la memòria col·lectiva i el valor de les nostres tradicions a través de la seva protagonista: una nena forta i d’idees clares, que descobreix que un simple llapis i una llibreta són les úniques armes necessàries per lluitar contra l’enemic. Dues actrius i tot un desplegament de personatges, vestuari, titelles, música, humor i tradicions que reivindiquen la figura dels Capmany i el nostre patrimoni popular en un autèntic espectacle.

Les entrades es poden adquirir en línia a http://xarxaamposta.fila12.cat/ o a la taquilla el mateix dia de l’espectacle. Els socis de La Xarxa i titulars del Carnet Jove es beneficiaran d’un descompte en la compra de l’entrada. Més informació a http://tanakateatre.com/espectacle/petita-capmany/.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -