14.3 C
Amposta

Video Art Game Experience porta la indústria dels videojocs a Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El VAG (Vídeo Art Game) és el primer esdeveniment que impulsarà la indústria dels videojocs en una zona rural. Es tracta del primer projecte que s’ha desenvolupat sobre la indústria del videojoc i l’oci digital anés de les grans urbs. Pretén, a mitjà termini, garantir la retenció i l’atracció de talent que vulgui viure en una zona rural com és el Delta de l’Ebre, però col·laborant per a la gran indústria.

El projecte compta amb tres fases: el VAGExperience, un esdeveniment anual amb activitats culturals, on es donaran cita i participaran diferents col·laboradors de reconeixement nacional i internacional. El VAGChallenge, que naixerà de la primera hackaton impulsada per ENTI-UB (Escola de Noves Tecnologies Interactives, centre adscrit a la Universitat de Barcelona) i diferents comunitats educatives que fomentaran equips pluridisciplinaris. L’última fase, la incuVAGdora, desenvoluparà el primer hub tecnològic rural del país que se situarà a Amposta.

Algun dels avantatges del futur hub tecnològic rural seran la seua ubicació geogràfica entre Barcelona, València i Zaragoza o la seua zona tranquil·la i pròxima a dos parcs naturals, així com la reserva de la biosfera dels Terres de l’Ebre. El fet de treballar en una zona rural pot ser propici al desenvolupament creatiu.

El 4 i 5 d’octubre arrencarà tot aquest projecte amb la primera edició del VAGExperience a Amposta (Tarragona) i que ja compta amb el suport de diferents institucions públiques com l’Ajuntament d’Amposta, el CEC, Departament de Joventut, el Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya entre altres institucions públiques i privades o el suport de personatges mediàtics i de renom dins del món dels videojocs.

Font: ebredigital.cat

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -