14.3 C
Amposta

Víctor Ferrando, alcalde de l’EMD de Jesús: “Hem prioritzat les inversions per a crear nous espais de trobada i convivència”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Víctor Ferrando i Sabaté és l’alcalde-president de l’EMD de Jesús des del juny del 2015. Aquesta legislatura ha estat el segon mandat i Imagina Ràdio li hem fet una breu entrevista amb la qual ha fet balanç.

Ferrando és tècnic de laboratori i exerceix de director del Departament de Medi Ambient d’una empresa privada del sector alimentari. Ha estat regidor de l’EMD en els períodes 1995-2003 i 2011-2015, i alcalde-president des del juny del 2015 i es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del maig.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Sens dubte la pandèmia i també els fenòmens meteorològics han marcat la legislatura. Com a administració i com a societat ens hem afrontat a una situació no només mai vista, sinó mai pensada. La incertesa del moment, les afectacions al dia a dia de les veïnes i veïns, el no poder preveure quin seria el pas següent, intentar saber què fer per a respondre a les necessitats de la nostra gent… malgrat tot ens hem de quedar amb el positiu, portem un any de normalitat i tot i que no hem pogut fer tot allò que havíem previst a 4 anys vista, el nivell de compliment del que ens havíem proposat és molt elevat.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

En els moments més durs de la pandèmia l’afectació va ser molt gran, supressió de serveis, aturada de tota l’activitat, aturada de tota la inversió, pràcticament es va aturar el dia a dia del Poble en tots els aspectes. Però no tot ho hem de mirar des d’una perspectiva negativa, l’adversitat ens va fer repensar els serveis, la seua organització, la forma de comunicar-nos, replantejar inversions…, un cop recuperada la normalitat, algunes de les formes de fer s’han quedat i han servit per a continuar avançant i en alguna ocasió per a millorar la nostra forma de fer.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Els nostres eixos de treball són el poble, la seua gent i la nostra identitat. Tot i la limitació de recursos que patim com a EMD, hem intentat prioritzar les inversions per a crear nous espais de trobada i convivència al nostre poble, millorar els carrers i fer-los més amables als vianants. A la vegada potenciar i millorar les infraestructures vinculades als serveis, com la nova gespa artificial o la utilització del pavelló poliesportiu per a qualsevol tipus d’activitat. I també hi ha hagut inversions com l’hotel d’entitats destinat a fomentar i potenciar tota l’activitat social del nostre poble que és sens dubte un dels trets identitaris dels jesusencs.

4. Què és el que li ha quedat per a fer? Per què?

S’han quedat per a realitzar obres que depenen d’altres administracions com el nou consultori o la recuperació del camí del riu i accés a l’embarcador, i que esperem que siguen una realitat en els propers mesos. També algunes obres menors de millora de l’espai públic per l’endarreriment ocasionat per la suspensió de les inversions durant la pandèmia.

Una de les “obsessions” que tenim com a equip de govern és poder facilitar la comunicació entre administració i veïnes i veïns, hem avançat, però a causa de les mesures de distanciament social no hem pogut implementar a temps els consells sectorials, una eina que creiem important per apropar l’administració, i també altres mesures que esperem poder posar en marxa en un futur.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig? Per què?

Sí. Podríem dir que ens han quedat ganes “d’oblidar aquesta legislatura” i poder tindre’n una amb normalitat, per tirar endavant tant aquelles idees que no hem pogut desenvolupar en aquest mandat, com per a fer realitat els molts projectes que han sorgit al llarg d’aquests 4 anys: com un espai de cotreball pensant amb els joves emprenedors, una nova biblioteca, un punt de trobada dels joves del poble on poder dur a terme totes aquelles propostes d’un consell de joves, i per poder millorar tant els carrers del nostre poble com tota la zona antiga per intentar recuperar-la i que esdevingue atractiva per ser escollida com un lloc per a viure-hi.

6. Com creu que serà el seu poble l’any 2027?

Serà com les jesusenques i jesusencs vulguen. Des de sempre ens hem vist com a gestors d’una administració que el que ha de pretendre és copsar aquells neguits i inquietuds, propostes i projectes de la nostra gent per a buscar les fórmules que possibiliten resoldre’ls o tirar-los endavant.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -