14.3 C
Amposta

Val més prevenir

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Investigadors del canvi climàtic alerten que els tsunamis podrien arribar a les nostres costes per la composició atmosfèrica canviant, a causa d’aquest, i ho fan públic no per crear una alarma social sinó per prevenir a tots d’aquest fenomen i en aquesta línia metges científics americans han publicat a la prestigiosa revista “Anuals of Internal Medicine “que a causa del canvi pot arribar un nou bacteri a les nostres costes, aquest bacteri s’anomena Vibrió Vulnificus, molt danyi per la salut de les persones que s’han trobat en llocs inesperats i poc freqüents perquè les aigües marines i oceàniques van agafant temperatura que propicia que aquest bacteri es desplaci amb els corrents puguin arribar a qualsevol lloc del planeta.

El Vibrió Vulnificus té la forma de bastonet i flagel·lo polar no té espores i pot suportar salinitats molt elevades, viu amb una temperatura de 10 a 13 graus positius i arriba al corrent sanguini a través del consum de marisc o peix i per les ferides obertes. El seu hàbitat natural son aigües amb certes característiques físiques i té una letalitat fatal si no es tracta al moment. Els símptomes que provoca son diarrees, vòmits, febre amb una presència d’Edemes a les extremitats que creen ampolles de sang. En el cas d’erosió o lesió a la pell el bacteri penetra a través de la ferida provocant un procés inflamatori greu que té una evolució rapida i que ha de ser tractada al moment amb antibiòtics. El consum de peix o marisc que tinguin a dins el bacteri i amb la ingesta ens la passi a nosaltres té el mateix tractament. Tots els pacients tractats al moment es recuperen en tres o quatre dies i només i hi ha algunes excepcions greus que poden acabar amb amputacions de membres.

A l’estudi els investigadors explicaven que estan convençuts que arribarà a les costes del nostre país aquest estiu però per culpa de la seva mobilitat dins els corrents no poden determinar on serà el primer lloc. Per això haurem d’extremar la precaució a l’hora d’anar a la platja i fer-ho sense cap ferida oberta, la part del peix i marisc és més difícil doncs només la radicalitat de no menjar-ne ens pot allunyar del bacteri.

A Europa se’n coneixen un centenar de casos a l’any amb tractaments ràpids i adequats els metges la tenen controlada. El cas és estar alerta extremar la precaució i si tenim algun símptoma dels exposats anar ràpidament al metge. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -