14.3 C
Amposta

USTEC-STEs amb l’ocupació de les seus d’Educació, com la de Tortosa, aconsegueix una reunió amb el conseller Cambray

La formació atribueix la trobada amb el conseller per la "pressió" de les tancades simultànies a diferents punts de Catalunya, entre els quals Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

USTEC-STEs ha donat per acabada l’acció reivindicativa que ha dut a terme aquest dijous a diversos punts de Catalunya, entre els quals Tortosa, després que, segons el sindicat, el conseller d’Educació, Josep González Cambray, hagi acceptat una trobada amb la formació per “abordar l’estabilització, les condicions laborals i la reversió de les retallades”. L’acció de protesta ha consistit en una tancada a diverses seus del Departament arreu del territori català, concretament a Girona, Lleida, les Terres de l’Ebre i el Consorci de Barcelona. El sindicat atribueix la decisió de Cambray a la “pressió” exercida per aquesta acció, que ha estat “important” per “situar a l’agenda del conseller” els problemes del col·lectiu docent i el personal laboral.

Les peticions del sindicat

El sindicat reclama que es reverteixin les retallades “que s’arrosseguen des de fa deu anys”, i com ha apuntat Laura Ferré, portaveu sindical a Tarragona, totes les noves mesures, com el calendari, necessita “consens” amb la part social i la comunitat educativa. “S’ha de pensar en les seves conseqüències i si es pot implantar correctament”, ha dit. Un dels punts indispensables de les peticions “és el pacte d’estabilitat” per garantir que “ningú perdi la feina”.

També s’inclou el personal laboral que sumen la dificultat de no poder arribar acords perquè el Departament no convoca les meses necessàries ni els espais de negociació per resoldre les demandes del sector. La representant del personal laboral d’USTEC-STEs, Susanna Chertó, alerta d’aspectes com “l’abús en la presencialitat” en els horaris de juliol perquè el personal d’atenció educativa i que acaben funcions “que no els són pròpies” perquè no hi ha alumnat ni espais de coordinació. També es demana que com al personal docent, les substitucions d’un terç es passin a mitja jornada que permetria ampliar les plantilles als centres. Igualment reclamen “claredat de funcions i horaris” i que resolgui la situació de les TEEI (tècnica especialista en educció infantil).

Consideren una “falta de respecte” que els anuncis de les noves mesures es faci “abans a la premsa” o amb mitja hora de marge als sindicats. Per a USTEC-STEs es tracta de “tics autoritaris” que demostren que Gonzàlez-Cambray “no coneix la cultura de la negociació” i això “allunya Catalunya de països amb tradició de diàleg entre parts com els nòrdics. “Que de totes, totes, l’actitud de conselleria no passa el filtre d’un país europeu com és Catalunya”, ha dit Martínez.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -