14.3 C
Amposta

Uns 2.000 professionals sanitaris i universitaris es formen a les aules de simulació de la URV a Tortosa

El Campus Terres de l'Ebre inaugura l'innovador CISTE, un centre tecnològic amb maniquins d'alta fidelitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest migdia al Campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) s’ha inaugurat el Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE) creat per la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre de la URV. Un centre de formació permanent de la Fundació URV (FURV)que pretén donar resposta a les necessitats dels professionals i estudiants del sector sanitari públic i privat i també les de professionals d’altres disciplines a través de metodologies innovadores com la simulació.

Dues infermeres pediàtriques fan pràciques a les aules de simulació de la URV. ACN

Les instal·lacions del CISTE estan situades a la tercera planta del Campus Terres de l’Ebre i compten amb una superfície superior de 200 metres quadrats. El centre disposa de maniquins d’alta fidelitat i hiperrealistes, tant amb perfil adult, ginecològic, obstètric i pediàtric, geriàtric, i material i dispositius d’ús clínic. També integra tecnologia immersiva, una paret virtual i models d’impressió 3D, que permet fer l’experiència formativa més vivencial o eines de realitat virtual i augmentada per treballar en un metavers a mida segons necessitats i competències de l’àmbit professional.

El CISTE és una agrupació de formació estratègica (AFE)que té com a objectius la innovació, la recerca, la formació i la transferència de coneixements a partir de la simulació i la tecnologia; activitats que es poden aplicar a diferents àmbits ja que el centre ofereix espais equipats tecnològicament i coneixement metodològic en simulació.

 Josep Pallarès, rector de URV, ha emmarcat el paper del CISTE d’acord amb la tercera missió de la universitat que recull el caràcter de servei públic de la institució. Així, Pallarès ha destacat com “el CISTE, a través de la col·laboració amb les diferents institucions sanitàries, potenciarà la transferència de coneixement i impulsarà el progrés a través de la investigació, per, en última instància, millorar la qualitat dels serveis i, per tant, la qualitat de vida de la societat”.

Professionals pediàtrics fent ús de les aules de simulació de la URV. ACN

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -