14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos exigeix l’aplicació de la llei estatal de modernització agrària en els ajuts del Pla Renove de maquinària

El sindicat denuncia una descoordinació dels ministeris d'Agricultura, Indústria i Interior que els comporta sobrecostos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos alerta d’una manca de coordinació entre els diferents ministeris competents en maquinària agrícola, com són el d’Indústria, el d’Agricultura i el d’Interior; fet que, segons han expressat en un comunicat, els genera “perjudicis innecessaris”. Per aquest motiu, continuen exigint que la maquinària fabricada abans de 2017 no hagi de passar els requisits d’homologació. En aquest sentit, el sindicat denuncia l’enduriment de les condicions per poder circular per una via pública, fins al punt que aquesta maquinària que es considerava un arreu passa a ser tractada com un vehicle i, per tant, es demana que estigui inscrita al ROMA i matriculada, a més de comptar amb una assegurança i haver passat l’ITV.

El sindicat agrari afirma que les tipologies de pneumàtics que sempre s’havien usat s’han de canviar perquè no són homologats. Tot i això, denuncien que el Ministeri d’Indústria no vetlli per assegurar que tota la maquinària que es posa en el mercat compleixi amb les homologacions necessàries, fet que comporta que la pagesia es trobi “entrebancs” quatre o sis anys més tard, segons la màquina agrícola que tingui, quan s’ha de passar la ITV.

A més, Unió de Pagesos sosté que el Ministeri d’Agricultura endureix les condicions per inscriure la maquinària, fet que provoca que moltes s’hagin de renovar, i que, al mateix temps, dedica al seu foment un pressupost insuficient, que ascendeix a vuit milions d’euros i no dona preferència a les explotacions agràries prioritàries. Davant d’aquesta situació, el sindicat demana als partits polítics que votin a favor de l’esmena proposada per ells i recollida per algunes formacions de cara al debat de la modificació de la llei de la cadena alimentària.

Pel que fa als ajuts a la maquinària agrícola, el sindicat recorda que és el segon any consecutiu que s’esgoten molt abans d’acabar el període de sol·licituds. Així, els cinc milions d’euros corresponents a 2019 es van exhaurir en un parell de mesos i els tres milions de la maquinaria de 2020 ho van fer en un parell de dies. Cal recordar que la convocatòria del 2018 només va incloure la maquinària que s’utilitza en les fertilitzacions amb purí, noves cisternes i equips de distribució.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -