14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos demana mesures a favor del sector agrari en el pla per impulsar la zona de la Terra Alta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

És un dels pilars del seu ideari i, com a tal, Unió de Pagesos no desisteix en la necessitat de situar el sector agrari en l’eix del debat. Així ho va fer, de nou, en la reunió de seguiment del projecte ‘País d’oportunitats, país viu’, que es va fer el dia 16 de gener a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta a Gandesa. Un pla, aquest, que engloba les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

Un dels motius de celebració, segons Unió de Pagesos, és la iniciativa pilot del Govern català per fer front a la pèrdua de població que fa anys que pateix la comarca de la Terra Alta. Una situació que, en la darrera dècada, ha fet retrocedir en un 10% els habitants de la comarca i que posa el territori en una evolució inversa a la del gruix del país, que en el mateix període ha guanyat població en la mateixa proporció.

En aquest mateix sentit, i per afavorir aquest canvi de tendència demogràfica, el sindicat se suma a les peticions dels alcaldes presents a la reunió i de la presidenta del Consell Comarcal per tal que s’adoptin mesures per a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest punt del país. Unes peticions que passen per adequar infraestructures viàries i de comunicació, així com aspectes assistencials per als veïns.

A banda de mesures per al territori, Unió de Pagesos també va demanar en la reunió que s’apliquin mesures concretes i amb celeritat per tal que els professionals als professionals agraris de la zona i els nous que es vulguin incorporar al sector es puguin guanyar la vida dignament amb la seva feina. Una situació que, sovint, actualment no es produeix per culpa dels alts costos de producció i dels baixos preus percebuts per uns productes, això sí, d’alta qualitat. Amb aquests elements sobre la taula, el sindicat va aprofitar la ocasió, també, per agrair la tasca dels professionals i les entitats agràries, des de cellers fins a cooperatives passant per consells reguladors d’oli i vi, per tal de dignificar i mantenir viu el sector

Els resultats d’aquesta reunió se sumen als de la mantinguda el dia 26 de novembre a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, en la que es van demanar mesures actives per tal d’impulsar el sector agrícola a la comarca. En aquell cas, les peticions van anar encaminades a demanar iniciatives per a donar visibilitat als productors i als petits elaboradors locals i d’aquesta manera, reivindicar el sector agrícola com una alternativa a la indústria imperant a la zona.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -