14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos alerta de danys en préssec i nectarina a la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tot i estar tan sols a l’entrada de la meitat de la temporada, Unió de Pagesos estima importants davallades en la producció de fruita dolça, sobretot a la Ribera d’Ebre i al Baix Segrià. En aquestes zones, a banda de mals quallats en préssec i nectarina causats per freds inusuals en floració i manca de calor durant finals de maig i la pujada sobtada de temperatures al juny, que han provocat una disminució del calibre del fruit i sobremaduracions indesitjades, cal sumar-hi els danys causats pel cop de calor de la darrera setmana de juny. El sindicat estima que els danys per cop de calor en aquestes comarques poden suposar unes pèrdues d’entre un 10% i un 20% de la collita. Ara bé, aquestes inclemències sumades a d’altres adversitats climàtiques com el fred o la manca de calor, poden fer que les pèrdues acabin superant el 30%.

Aquests danys han afectat tant a les varietats que s’estaven collint en aquell moment com en les que es començaven a collir en les següents setmanes. Els efectes del cop de calor, però, no només es detecten al camp sinó que apareixen també a l’hora de manipular la fruita, atès que a les peces danyades pel cop de calor se’ls desprèn fàcilment la pell.

Unió de Pagesos, considera que l’afectació, sols per cop de calor, en pera ercolina i llimonera ha suposat pèrdues superiors al 45%, a nivell de parcel·la, en la zona del Baix Segre. Davant d’aquest situació, el sindicat demana un seguiment curós de les diferents adversitats climàtiques patides i la seva afectació a la producció, tant en camp com en central, per part de les administracions competents.

En cas de confirmar-se pèrdues que superen el 30 % de la mitjana a la Ribera d’Ebre, al Baix Segrià o en altres zones de Catalunya, el sindicat sol·licitarà que s’articulin mesures fiscals i financeres per a les explotacions més afectades i amb caràcter d’urgència.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -