14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos aconsegueix els ajuts per als afectats de l’avellana del 2018

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos de Catalunya celebra que avui, 31 de juliol, s’hagi publicat al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) número 7929 l’Ordre ARP/156/2019, de 26 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis destinats a les explotacions agràries d’avellaner afectades per la davallada de la renda durant el 2018. Aquesta Ordre ARP/156/2019 és fruit de les mobilitzacions desenvolupades des de la tardor passada i les negociacions bilaterals entre el sindicat i la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

L’Ordre ARP/156/2019 estableix com a beneficiaris els agricultors professionals i les persones jurídiques que tenen la condició d’Explotació Agrària Prioritària. Aquestes persones físiques i jurídiques podran sol·licitar, per una banda, ajuts directes per hectàrea, amb un màxim de 280 €/hectàrea que només el tenen assegurat els agricultors professionals joves, per a la resta l’ajut estarà situat al voltant dels 120 €/hectàrea. Per altra banda, també podran sol·licitar un ajut financer per a préstecs de circulant o de refinançament formalitzats amb l’Institut Català de Finances, d’un màxim de 2.000 € per beneficiari, que s’aplicaran a bonificar el 100% dels interessos i la comissió d’obertura. L’import total de l’ajut, sumant ambdues modalitats, si s’escau, serà de com a màxim 680 €/hectàrea.

Unió de Pagesos de Catalunya va exposar, tant al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, com al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), des de el moment mateix de les ventades i pluges torrencials succeïdes l’any 2018, que els productors d’avellana catalans havien patit una forta davallada de renda, un 70% respecte la mitjana dels últims anys. Per això va exigir a ambdues administracions la necessitat d’habilitar mesures de suport a la pagesia afectada per aquestes adversitats climàtiques, sobretot per als joves que s’havien incorporat en els darrers anys.

Unió de Pagesos de Catalunya ja va aconseguir que s’adeqüessin els mòduls de l’avellana de l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de l’exercici fiscal 2018, per a les comarques afectades per les adversitat climàtiques del 2018; concretament per a l’Alt Camp, la Conca de Barberà i la Terra Alta es va situar al 0,13 i per a el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat i el Tarragonès es va situar al 0,18.

El sindicat, no obstant, lamenta la llarga negociació i tramitació dels ajuts avui publicats pel DARP, a l’espera de la publicació de la corresponent convocatòria perquè la pagesia afectada en pugui tramitar la seva sol·licitud, així com, de forma més especial la manca de resposta del MAPA a les reiterades propostes del sindicat d’afegir-se, amb mesures pròpies de l’Administració General de l’Estat, a les que el sindicat ha assolit ja amb la Generalitat de Catalunya.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -