EbreEconomiaNotícies

Una trentena d’agents turístics participen al Networking Turístic Local de Tortosa

La trobada, al Museu de Tortosa, tenia com a finalitat visibilitzar els diferents actors existents i afavorir sinergies per impulsen la destinació turística

Aquest dijous ha tingut lloc la primera Jornada de Networking Turístic Local de Tortosa, que s’ha desenvolupat al llarg de tot el matí a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa. Hi han pres part una trentena d’empreses i organitzacions de Tortosa, el Baix Ebre i el Montsià, que formen part de l’ecosistema turístic del territori. L’objectiu de la jornada ha sigut el de visibilitzar els diferents agents turístics presents al territori, així com crear un espai de trobada que permeta el sorgiment de dinàmiques de col·laboració per tal d’enfortir el territori com a destinació turística aprofitant-ne les característiques naturals i socials, com a targeta de presentació d’una proposta caracteritzada per la qualitat de l’oferta.

Per tipologia d’empreses, les que més presència han tingut han sigut les relacionades amb els allotjaments turístics, seguides de les vinculades amb l’àmbit receptiu, el dels guiatges, la comunicació, el lloguer, el transport, la restauració o el comerç i experiències. Aquesta característica ha posat de manifest la diversitat de l’activitat econòmica existent al voltant del turisme, i la importància que aquest vessant té per a l’economia de la ciutat i el territori.

La jornada ha comptat amb diverses ponències, que s’han estructurat al voltant del producte turístic que ofereix Tortosa i les Terres de l’Ebre. Hi han pres part Xavier Bayerri, de l’Agència Catalana del Consum, que ha donat a conèixer aspectes de la normativa actual, pel que fa al consum en els viatges combinats; Jaume León, consultor turístic i gerent d’una agència de viatges que treballa a les terres de Lleida, que ha exposat la importància de crear productes orientats a la demanda i als mercats emissors; Montse Peñarroya, consultora digital, que ha assenyalt la importància de la digitalització a les PIME, i Paula Subirats, de Baix Ebre Avant, i Jordi Borrajo, de l’Ajuntament de Tortosa, que han explicat els diferents serveis relacionats amb el desenvolupament local i l’emprenedoria que ofereixen el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close