14.3 C
Amposta

Una planta que processa residus orgànics a la Galera deixa perdre el biogàs que produeix

Tenen el gas venut, però no el poden subministrar perquè no disposen del permís per connectar-se a una canonada situada a un quilòmetre de la planta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa Biometagàs La Galera produeix biometà a partir de residus orgànics biodegradables, com els fems d’animals i altres restes de la indústria agroalimentària. Es tracta d’una alternativa renovable als combustibles fòssils, amb una composició similar a la del gas natural, que es pot injectar a les xarxes de gas o com a combustible per a vehicles.

Tenen el gas venut, però no el poden subministrar perquè no disposen del permís per connectar-se a una canonada situada a un quilòmetre de la planta.

L’empresa hi perd diners mes rere mes, i el gas que crema la torxa d’aquesta planta té un valor de més de 100.000 euros mensuals. Però la legislació estatal no regula la injecció de plantes de biogàs i la Generalitat diu que no pot autoritzar-ho perquè no té competències en la matèria.

Fernando Selva, conseller delegat de Biometagàs La Galera, ha explicat a TV3 les traves que els afecten per poder vendre el gas a través de la xarxa: “Sigui Madrid o sigui Barcelona, ningú ens ajuda a fer-ho, al·legant problemes de competències. Tothom s’omple la boca amb com d’interessant i beneficiós és el projecte, però ningú no ajuda ni vol arriscar el més mínim“.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -