14.3 C
Amposta

Una exposició recull les vivències dels 10 deportats ampostins als camps nazis i de dues exiliades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’exposició “Portes de la memòria. Deportació dels republicans ampostins als camps nazis” és el fruit de la recerca transversal de l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta durant els cursos 2018-2019 i 2019-2020. Recull les vivències dels deu deportats ampostins als camps nazis i de dues exiliades actuals.

L’objectiu principal ha estat apropar l’alumnat a les vivències dels republicans d’Amposta, els quals van ser deportats a camps de concentració nazis, a través d’un recorregut de recerca transversal. Però, de forma indestriable amb aquest propòsit, s’ha buscat que, a través d’aquest record actiu, l’alumnat s’interrogués críticament per esdeveniments anàlegs del present. Per aquesta raó s’ha integrat la recerca de l’exili present en aquesta investigació sobre la deportació passada. Només així, a través d’aquest qüestionament del present des de la memòria del passat, s’ha entès que es pot fer justícia a uns homes i dones que van resistir contra el totalitarisme.

Per donar testimoni d’aquesta recerca en què han confluït, vivències, coneixement i emocions i obrir aquesta possibilitat d’un diàleg reflexiu sobre passat i present, el projecte només podria culminar amb aquesta exposició oberta a la ciutadania que es podrà visitar al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre fins al dia 11 de juliol de 2021.

Aquest projecte ha estat possible gràcies als familiars dels deportats i les exiliades; i el suport de l’Institut Ramon Berenguer IV, l’Ajuntament d’Amposta, l’Òmnium Terres de l’Ebre, els Departaments d’Educació, Justícia i Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Amical de Mauthausen i altres camps i COMEBE.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -