14.3 C
Amposta

Una ebrenca al macrobotellot de la UAB: “Dins del vagó em van intentar tocar els pits fins a quatre vegades”

El més vist

- Advertisement -
Centenars de joves es van aplegar la nit i matinada del divendres passat en un macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una convocatòria a través de les xarxes socials d’una festa a la Facultat d’Enginyeria –que ha resultat falsa- va provocar la trobada il·legal. Moltes persones van fer cas a la crida i s’han desplaçat a la UAB en cotxe i tren, però van  comprovar que el campus estava buit i l’anunciada festa amb música i Dj’s no existia. Tot i això, la munió de gent va decidir celebrar una festa improvisada amb música i alcohol que es va allargar fins a la matinada. Els Mossos d’Esquadra van controlar els accessos a la zona, però no van poder accedir al recinte en tractar-se d’un “espai privat”.
Foto: La Vanguardia
Al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) també hi resideixen alguns estudiants ebrencs, una de les estudiants allotjades a la Vila Universitària ha explicat a Imagina Ràdio com va viure aquella nit:
“Em vaig trobar a les 00:45 dins d’un vagó amb 800 troglodites que van entrar empenyent i cridant “a la mujer como a la burra cada dia una zurra” i van intentar tocar-me els pits quatre vegades. Reflexionem, les imatges que estan sortint fan pena i vergonya”.
- Advertisement -

La UAB desvincula els estudiants del macrobotellot: “No va ser una festa de 8.000 universitaris”

 El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha desvinculat els estudiants del macrobotellot al campus. “Les 8.000 persones no eren estudiants universitaris. El centre va ser utilitzat d’una forma no usual per fer una festa i hi havia gent que venia en trens de tot arreu, però no tots eren estudiants nostres”, ha assenyalat Lafuente als micròfons de Rac1. “Es va decidir que fos la UAB, però hauria pogut ser en un polígon industrial”, ha continuat el rector de la UAB, que diu que té constància que es va entrar en quatre apartaments de la Vila Universitària. “Espero que els incidents i els danys només siguin en aquests quatre pisos. De robatori, ens en consta només un, però podria ser que demà ens n’arribés algun més”, ha reconegut Lafuente.

Una agressió sexual i una agressió homòfoba

“Intentarem trobar els responsables i ajudar tots els estudiants. Respecte a les agressions, els membres de la comunitat tindran el nostre recolzament absolut”, ha assegurat el rector de la UAB, que parla d’almenys una víctima d’una agressió sexual –una noia de 18 anys que ja ha presentat denúncia- i una víctima d’una agressió homòfoba, que encara no ha presentat reclamació davant els Mossos d’Esquadra. “Demà espero tenir més informació, però crec que, com a mínim, la víctima de l’agressió homòfoba és estudiant de la UAB. I la de l’agressió sexual, no ho descarto”, ha detallat Lafuente, que confia tenir més detalls aquest dilluns en una reunió de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els Mossos blinden els accessos a la UAB

“Repassarem tota la situació i espero que tinguem totes les dades. Ahir ja vaig parlar amb el conseller d’Interior i els Mossos d’Esquadra”, ha comentat el rector de la UAB. “El dia del macrobotellot teníem informació de la convocatòria a les sis de la tarda. Vam parlar-ne amb els Mossos, però ningú s’esperava que vingués tanta gent”, ha apuntat Lafuente. “I ahir teníem notícies que hi havia una altra convocatòria per aquesta passada nit, que finalment no s’ha produït. Estàvem ja preparats per si de cas, que és el que fem normalment”, ha conclòs el rector de la UAB.

De fet, els Mossos d’Esquadra han blindat aquesta nit i matinada de diumenge els accessos a la UAB per impedir aquest altre macrobotellot. Diverses patrulles de la policia catalana han establert un control perimetral del recinte del campus amb diverses tanques i només permetent el pas dels universitaris residents a la Vila. El mateix director dels Mossos, Pere Ferrer, va qualificar ahir la macrofesta a la UAB de “vergonya col·lectiva”.

Redacció- Ll.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -