14.3 C
Amposta

Un vaixell de l’Armada Espanyola fa escala al Port de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El vaixell d’Acció Marítima “Furor” té previst fer escala al Port de Tarragona entre el 20 i 22 de juny. Aquest modern vaixell de l’Armada Espanyola entrarà per descans del seu personal, i estarà atracant al Moll de Costa.

Està previst dur a terme una jornada de portes obertes, i donar la possibilitat a la ciutadania de Tarragona de conèixer aquest vaixell. El dia 20, les visites seran en horari de tarda de 16.00 a 20.30 i el 21 en horari de matí de 10.00 a 13.00 i de tarda de 16.00 a 20.30.

El “Furor” és un vaixell de 94 metres d’eslora i 2840 Tones de Desplaçament, construït per l’empresa NAVANTIA i lliurat a l’Armada el passat 21 de gener, és el sisè i més modern dels de la seva classe (classe “Meteor”). Ara farà escala a Tarragona procedent d’Alexandria (Egipte), realitzant creuer de resistència, una més de les fases de prova que tot vaixell nou requereix. Anteriorment havia finalitzat el període d’avaluació operativa de sistemes (EVALO) en aigües de Cartagena i Rota.

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a aquesta navegació, el vaixell ha comptat amb una dotació de seixanta-cinc homes i dones, entre els quals cal comptar en aquesta ocasió amb quinze alumnes en pràctiques. El seu Comandant és el capità de corbeta Angel Morales Trueba.

Els vaixells de la classe BAM, són un model de construcció totalment espanyol i han destacat pel seu rendiment en les agrupacions internacionals en què s’han integrat. El seu elevat nombre de capacitats, mobilitat estratègica i gran autonomia gràcies al seu baix consum i elevada eficiència en el tractament de residus a bord, fan d’ell una plataforma summament versàtil, el que permet a la Força d’Acció Marítima complir amb gran eficàcia amb totes les missions genèriques que li són encomanades. Neutralització d’amenaça convencional o asimètrica, lluita contra el narcotràfic o tràfic de persones, evacuació de persones o tasques de trànsit marítim, són algunes d’elles.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -