14.3 C
Amposta

Un programa de gimnàstica per a la gent gran, la nova aposta del Consell de la Ribera d’Ebre

Amb aquest projecte es pretén millorar el benestar físic de les persones majors de seixanta anys de tota la comarca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest divendres, amb motiu del dia internacional de la Gent Gran, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va donar el tret de sortida al XXVI curs de Gimnàstica de Manteniment per a la Gent Gran. El programa s’allargarà fins al juny i està destinat a persones majors de seixanta anys. Amb aquest projecte es pretén millorar el benestar físic, mental i social, compensar les activitats sedentàries pròpies de l’activitat diària i mantenir les qualitats físiques i psíquiques bàsiques.

L’activitat s’impartirà a cada un dels municipis de la comarca i en casos excepcionals a usuaris menors de seixanta anys, amb informe del metge de capçalera que justifiqui la recomanació expressa de fer gimnàstica de manteniment.

Cada un dels usuaris farà una aportació mensual de 10 €. S’hi treballà la condició física i psíquica, el treball amb grup i la coordinació, entre altres, sempre tenint en compte les limitacions pròpies de l’alumnat.

Per inscriure-s’hi cal adreçar-se als ajuntaments, a la treballadora social del seu municipi i formalitzar la sol·licitud. De moment ja s’hi han inscrit 220 persones, en la posada en marxa del curs per primer cop després de l’aturada provocada per la pandèmia.

El Consell de la Gent Gran de Catalunya ha emès un comunicat en el qual posa de manifest que encara hi ha aspectes discriminatoris greus per raó d’edat, atès que sovint la vellesa s’associa a estereotips negatius i generalistes.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -