EbreNotícies

Un poble del Matarranya irrita “OK Diario”

El poble és concretament Freixneda del Matarranya

El diari digital OK diario dirigit pel periodista Inda es va fer ressò ahir de la notícia publicada per l’Heraldo de Aragón en la qual aquest meravellós poble del Matarranya etiquetava al rei Alfons II com el primer rei català. La indignació per part de l’OK diario era evident. Diari amb forta tendència anticatalana on acostuma a tractar els presos polítics catalans, com a colpistes.

Conjuntament amb l’OK diario, la plataforma aragonesa “No hablamos catalán”, mostren el seu malestar i indignació que el Rei Alfons II, el “casto” d’Aragó, sigui tractat com a Rei de Catalunya o demanen al municipi de la Freixneda que deixi d’anomenar aquest Rei com al “primer de Catalunya”.

Tanmateix, cal tenir en compte que el títol de Rei de Catalunya com a tal no ha existit mai. Alguna part de la historiografia catalana ha utilitzat la fórmula comte-rei, i ha donat a alguns personatges un numeral. Per exemple Alfons II d’Aragó i I de Catalunya. No obstant aquí el títol que es feia servir era el de comte, per això la Casa de Barcelona feien servir el títol de Reis d’Aragó i Comtes de Barcelona (entre altres títols). A mesura que van ampliant territoris també van afegint títols com ara Rei de Valencia, de Mallorca, etc…

De fet, encara al segle XX, quan Joan de Borbó abdica en favor de Joan Carles I mostra la voluntat expressa de conservar el títol de comte de Barcelona (entroncant d’aquesta manera amb la tradició Reial Catalana). Així doncs, el fet que no es pugui parlar d’un “Rei de Catalunya” és correcte. El més prudent és parlar del Rei Alfons d’Aragó, comte de Barcelona.

Font: ebredigital.cat

Redacció – D. T.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close