14.3 C
Amposta

Un jove roquetenc ha format part de la pel·lícula “1917”, guanyadora de l’Oscar als Millors Efectes Visuals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cristian Cid Campanals és un jove nascut a Roquetes, però que actualment està vivint per qüestions laborals a Mont-real, la ciutat més gran la de la província de Quebec (Canadà). Va estudiar el Cicle de Grau Mitjà i el Cicle de Grau Superior en Informàtica a l’Institut de l’Ebre de Tortosa, però la seua actual dedicació professional poc té a veure amb els seus estudis acadèmics. Cid es defineix com una persona autodidacta, i tot i que ha realitzat alguns cursos de programes específics, el cert és que ha desenvolupat de forma completament autònoma la seua vocació.

El jove de Roquetes ha format part de l’equip d’efectes visuals de l’empresa Moving Picture Company, un estudi creatiu global que ha dut a terme part dels efectes visuals la pel·lícula oscaritzada “1917”. Cristian Cid formava part del Departament d’Escenaris, és a dir, la seua feina consistia a completar i engrandir amb ordinador els sets de rodatge que havien estat creats per rodar la pel·lícula.

Generalment solem veure que l’Oscar a millors efectes especials es dóna a pel·lícules de ciència-ficció, ambientades en l’espai o amb criatures que cal crear amb ordinador. No ha estat així aquest any, ja que “1917” és una pel·lícula ambientada a la primera Guerra Mundial amb un espectacular (i fals) pla seqüència que dura tot el llargmetratge. Des del primer minut fins al final de la pel·lícula tenim la impressió que la càmera no para de gravar, dues hores de pel·lícula sense descans.

La realitat és ben diferent, hi ha desenes de plans i talls de càmera que, amb una mica de truc, es poden ajuntar per simular només un pla. És el que ha fet Sam Mendes en aquesta pel·lícula, que segons va explicar al NYT hi ha més de 60 escenes diferents i la més llarga dura només uns set minuts. Amb fons foscos, objectes pel mig i moviments ràpids s’ha aconseguit ajuntar totes les escenes per semblar una de sola.

En aquests moments Cid ja no treballa a l’estudi MPC, sinó que treballa per ScanlineVFX, una altra empresa d’efectes visuals que té un dels seus estudis a Mont-real i que està duent a terme alguns dels efectes visuals de la pel·lícula “Free Guy” que s’estrenarà el 13 de juny, dirigida per Shawn Levy i protagonitzada per Ryan Reynolds.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -