14.3 C
Amposta

“UN-I-VERS. L’Ebre, riu de poesia”, una oportunitat única per descobrir la riquesa poètica de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El poble de Benifallet s’omplirà de poesia i art durant aquest cap de setmana, del 30 de juny al 2 de juliol, amb l’esdeveniment “UN-I-VERS. L’Ebre, riu de poesia”. Aquest festival, organitzat per un grup d’apassionats de la vida i de les arts té com a objectiu principal crear una trobada poètica única on la poesia sigui protagonista i pugui connectar amb el públic d’una manera especial.

L’origen d’aquest esdeveniment va sorgir en una conversa entre amics, destacant especialment Arturo Gaya, qui va captivar la resta dels organitzadors, Elena Maureso i Martí Poy, per sumar-se a aquesta iniciativa. “Ens agrada crear i interpretar espectacles de poesia o música i tenim amics i coneguts que també senten el mateix. Algú ha de fer el pas per organitzar i posar els escenaris perquè es puguin representar aquestes propostes literàries on les Terres de l’Ebre gaudeixen d’una ampla i interessant representació, massa vegades desconeguda per a la gent. I també hem de posar els mecanismes per atreure el públic que li ve de gust participar en aquestes iniciatives. Som gent inquieta que ens agrada moure i remoure coses, propiciar activitats que ens facin millor com a societat”, comenta un dels seus organitzadors, Josep Villa.

La importància de destacar la poesia i promoure-la a través d’aquesta trobada poètica a Benifallet radica en la mateixa essència de l’art poètic. “La poesia és important en si mateixa. És una de les formes de l’art que utilitzem per comunicar-nos on, òbviament, les paraules van per un altre canal, s’associen d’una altra manera a la qual estem habituats i que ens permeten dir coses que difícilment es podrien entendre en una conversa quotidiana. I que ens emocionen. I que ens obre els ulls a la màgia de l’existència. És com la música, però amb paraules”, explica Villa.

A més, les Terres de l’Ebre compten amb una gran quantitat de poetes talentosos. Així, la idea de crear aquest esdeveniment va sorgir com una manera de donar-los visibilitat i permetre que el públic pugui gaudir de les seves creacions en un entorn idoni. “Les Terres de l’Ebre tenen molts i molts bons poetes. El pas següent estava pràcticament cantat: una trobada com aquesta on es viurà la poesia durant tot un cap de setmana, amb lectures, recitals, espectacles i activitats relacionades amb la poesia. És una oportunitat única per conèixer i apreciar l’obra d’aquests talentosos poetes de la comarca”.

Durant el festival “UN-I-VERS. L’Ebre, riu de poesia”, els assistents tindran l’oportunitat de participar en diverses activitats i experiències relacionades amb la poesia. Hi haurà lectures de poemes a l’aire lliure, recitals en diferents espais emblemàtics del poble, tallers creatius per explorar la mateixa expressió poètica, xerrades i debats sobre la importància de la poesia en la societat actual, i fins i tot una ruta poètica per descobrir els racons més inspiradors de Benifallet.

A més de les activitats principals, el festival també comptarà amb la participació de músics, artistes visuals i altres creadors que aportaran una dimensió multidisciplinària a l’esdeveniment. La combinació de diferents formes d’expressió artística enriquirà l’experiència poètica i permetrà al públic explorar les connexions entre la poesia i altres manifestacions artístiques.

L’esdeveniment també busca ser inclusiu i fomentar la participació de persones de totes les edats i nivells d’experiència en poesia. Es convida a la comunitat local i als visitants a compartir els seus propis poemes en les activitats d’espontaneïtat poètica, on podran expressar-se lliurement i connectar amb altres amants de la poesia.

A més de les activitats programades, el poble de Benifallet ofereix un entorn idíl·lic per a aquest festival poètic. Situat a la vora de l’Ebre, els assistents podran gaudir de la bellesa del paisatge i inspirar-se en la natura per a les seves creacions poètiques. A més, el caràcter acollidor i hospitalari dels habitants de Benifallet contribuirà a crear un ambient càlid i propici per a la trobada entre poetes i amants de la poesia.

“UN-I-VERS. L’Ebre, riu de poesia” és una oportunitat única per descobrir la riquesa poètica de les Terres de l’Ebre i connectar amb l’essència de l’art poètic. És un esdeveniment que convida a experimentar la màgia de les paraules i a deixar-se emocionar per la bellesa de la poesia. Benifallet es converteix en el punt de trobada per a aquesta celebració de la poesia, que segurament deixarà una empremta perdurable en tots els assistents.

Si ets un amant de la poesia o simplement vols viure una experiència cultural única, no et perdis el festival “UN-I-VERS. L’Ebre, riu de poesia” a Benifallet. És una oportunitat per enriquir-te, connectar amb altres persones apassionades per la poesia i celebrar l’art en totes les seves formes. No hi ha dubte que serà una experiència inoblidable per a tots els amants de la paraula escrita.

Cartell

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -